pikkelöidyt perunaleivät Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pikkelöity perunaleipä

Pikkelöity perunaleipä tehdään tanskalaisen smörrebrödin tapaan. Sardellivoi antaa leivälle herkullisen umamin maun. Koristele leivät syötävin kukin somiksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

Pikkelöity perunaleipä

  • 6 keskikokoista kiinteää perunaa (esim. Annabelle)

Pikkelöity perunaleipä, pikkeliliemi

  • 2 dl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl akvaviittia (esim. Linie) Alkosta (löytyy pikkupullossa)
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 1 nippu tillinvarsia

Pikkelöity perunaleipä, sardellivoi

  • 6 rkl pehmeää voita
  • 3 sardellia öljyssä

Lisäksi

  • 6 viipaletta vuokaleipää (esim. Real)
  • 6 rkl Kallen mätitahnaa
  • koristeeksi syötäviä kukkia tai versoseosta
  • ¼ tl musta- tai valkopippuria myllystä

Valmistusohje

Pikkelöity perunaleipä tehdään helposti näin:

  1. Pese kuusi keskikokoista kiinteää perunaa hyvin tai kuori ne. Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi suolavedessä. Niiden pitää olla napakoita, eli ylikypsiä.
  2. Kiehauta pikkeliliemen ainekset eli kaksi desilitraa valkoviinietikkaa, kaksi ruokalusikallista akvaviittia, yksi desilitra sokeria ja kaksi desilitraa vettä sekä yksi nippu tillinvarsia ja kaada hillopurkkiin. Lisää joukkoon lämpimät perunat. Sulje purkki ja jäähdytä. Nosta kylmään yöksi. Anna marinoitua ainakin yksi vuorokausi.
  3. Hienonna kolme sardellia leikkuulaudalla kunnes se on aivan hienoa tahnaa. Lisää tahna kuuteen ruokalusikalliseen voita. Jos haluat, sardellin voi jättää myös krouveiksi paloiksi.
  4. Voitele kuusi viipaletta vuokaleipää sardellivoilla, viipaloi päälle marinoituja perunoita. Koristele leivät Kallen mätitahnalla ja syötävillä kukilla tai versoilla.  Viimeistele pikkelöity perunaleipä pyöräyttämällä päälle myllystä musta- tai valkopippuria.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2020.

Lue myös: Katso herkulliset ohjeet ja pikkelöi nyt kasvikset – mummonkurkut, kirsikkatomaatit ja monet muut mainiot maut

Lue myös Anna.fi: Lämpimät voileivät sopivat evääksi töihin tai iltapalaksi kotiin – 5 erinomaista ohjetta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pikkelöity perunaleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.