Pikkelöity perunaleipä
Pikkelöity perunaleipä tehdään tanskalaisen smörrebrödin tapaan. Sardellivoi antaa leivälle herkullisen umamin maun. Koristele leivät syötävin kukin somiksi.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Pikkelöity perunaleipä
6
keskikokoista kiinteää perunaa (esim. Annabelle)
Pikkelöity perunaleipä, pikkeliliemi
2 dl
valkoviinietikkaa
2 rkl
akvaviittia (esim. Linie) Alkosta (löytyy pikkupullossa)
1 dl
sokeria
2 dl
vettä
1
nippu tillinvarsia
Pikkelöity perunaleipä, sardellivoi
6 rkl
pehmeää voita
3
sardellia öljyssä
Lisäksi
6
viipaletta vuokaleipää (esim. Real)
6 rkl
Kallen mätitahnaa
koristeeksi syötäviä kukkia tai versoseosta
1/4 tl
musta- tai valkopippuria myllystä
Keskustelu
Kommentoi juttua: Pikkelöity perunaleipä