Portterifilee
Ainekset
- 1.5 kg naudan tai hirven ulkofileetä
Marinadi
- 2-4 valkosipulinkynttä
- 3 dl tummaa, makeahkoa olutta
- rouhittua mustapippuria
- muutama katajanmarja
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 rkl soijakastiketta tai 1 tl suolaa
Paistamiseen
- voi-öljyseosta
Valmistusohje
- Aseta filee pakastepussissa uunivuokaan. Sekoita marinadiainekset ja kaada seos pussiin. Anna lihan maustua yön yli tai noin 8 tuntia. Jos mahdollista, kääntele pussia maustumisen aikana.
- Siivilöi liha marinadista. Kuivaa pinta ja leikkaa filee kahteen osaan. Ruskista filee voi-öljyseoksessa pannussa. Pane pinnalta ruskistuneet lihapalat 200-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi. Kääri liha folioon ja anna jäähtyä.
- Leikkaa kylmänä ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa soijakastikkeen kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Portterifilee