Reseptit
20
Kiitos

Punaherukka-limettimadeleinet

Ainekset

Lisää kauppalistalle
75 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
1 dl sokeria
ripaus suolaa
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
1 dl punaherukoita

Vuokiin

voita ja korppujauhoja

Pinnalle

1 limetin raastettu kuori
2 dl tomusokeria
2 rkl limettimehua

Valmistusohje

Punaherukka-limettimadeleinet saavat kirpakkaa makua punaherukoista ja limetistä. Madeleinetaikinan voi maustaa eri tavoin: appelsiininkukkavedellä, lempiliköörillä tai vaikka lakritsijauheella.

1. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita kulhossa keltuaiset, sokeri ja suola.

2. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää keltuaisvaahdon joukkoon. Sekoita taikinan joukkoon sulatettu rasva. Sekoita voimakkaasti, jotta ainekset sekoittuvat huolella. Lisää joukkoon punaherukat.

3. Vaahdota valkuaiset ja nostele lopuksi taikinan joukkoon varovaisesti käännellen. Voitele ja korppujauhota kevyesti madeleinepellin koloset. Täytä ¾ osaa vuoista taikinalla. Paista 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia koosta riippuen tai kunnes madeleine-leivokset ovat kauniin ruskeita.

4. Irrota leivonnaiset varovaisesti pelliltä ja nosta jäähtymään ritilälle. Pese pelti, voitele ja jauhota uudelleen ja paista uusi pellillinen.

5. Sekoita kulhossa limettiraaste, tomusokeri ja limettimehu keskenään juoksevaksi sokerikuorrutteeksi. Levitä sokerikuorrutetta lämpimien madeleine-leivosten pinnalle.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Punaherukka-limettimadeleinet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X