Reseptit

Punajuuri-riisilaatikko

Ainekset

  • 2 dl ruisriisiä
  • 5 dl vettä
  • 1 yrttikuutio
  • 2 sipulia
  • 1-2 rkl öljyä
  • 500 g punajuuria
  • 0.5 dl siirappia
  • 1 dl rusinoita
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl meiramia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl valkopippuria
  • 0.5 tl muskottipähkinää
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl maitoa

Valmistusohje

Punajuuri-riisilaatikko
  1. Keitä ruisriisi kypsäksi yrttikuution maustamassa vedessä. Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Kuori ja raasta punajuuret.
  2. Sekoita ruisriisin joukkoon, kuullotetut sipulit, raastetut punajuuret, rusinat ja mausteet. Riko kananmunien rakenne, lisää maito ja sekoita munamaito joukkoon. Tarkista maku.
  3. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Voit kypsentää laatikon myös esimerkiksi tähdenmuotoisessa kakkuvuoassa, jos haluat kumota sen tarjolle. Paista 175 asteessa runsas 1 tunti tai kunnes seos on kiinteää myös keskeltä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Punajuuri-riisilaatikko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.