Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punaviinipäärynät

Punaviinipäärynät eli blossa-punaviiniglögissä keitetyt päärynät ovat joulunajan helpoin jälkiruoka. Näyttävät päärynät tarjoillaan Jaloviinalla ja vaniljalla maustetun kermavaahdon kera.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Punaviinipäärynät

  • 4 (luomu)päärynää
  • ¾ l punaviiniglögiä (esim. luomu-Blossa 5,5 % päivittäistavarakaupasta)

Kastike:

  • 2 dl vispikermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl konjakkia (tai Jaloviinaa)

Valmistusohje

Punaviinipäärynät valmistetaan helposti näin:

1. Kuori 4 (luomu)päärynää, mutta jätä niihin kannat. Nosta päärynät isoon kattilaan ja kaada 1 pullo eli 0,75 l punaviiniglögiä niiden päälle.

2. Keitä noin 25 minuuttia. Käännä levy pois päältä, mutta jätä kansi kattilan päälle. Anna jäähtyä ja nosta kattila kylmään yöksi. Päärynät muhivat glögissä meheviksi yön yli.

3. Vaahdota 2 dl vespikermaa ja mausta se 2 tl vaniljasokeria ja 2 rkl konjakkia.

4. Nosta punaviinipäärynät tarjolle, liemen voi tarjota omasta pienestä kannusta. Tarjoa päärynöiden lisänä maustettua kermavaahtoa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2019.

Katso myös: Helpot jälkiruoat – jouluvanukas ja 5 muuta ohjetta

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Päärynät Amaronessa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punaviinipäärynät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.