Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pyynikin olut-lihapata

Olut tuo lihapataan luonnetta ja makua. Ohjeen on antanut Pyynikin Käsityöläispanimon panimomestari Tuomas Pere.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pyynikin olut-lihapata

  • 800 g karjalanpaistilihoja
  • 3 rkl voita
  • 3 rkl hunajaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 paprikaa
  • 2-4 porkkanaa
  • 2 lanttua
  • 2 ploa (0.33 l) tummaa Pyynikin Vahvaportteri -olutta
  • 1 dl Ruby Jazz Alea -olutta

Koristeeksi

  • pihlajanmarjoja

Valmistusohje

Pyynikin olut-lihapata valmistuu näin:

Ohjeen antoi Pyynikin Käsityöläispanimon perustaja, panimomestari Tuomas Pere, josta voit lukea jutun Deko-lehdestä 9/17.

  1. Hienonna sipulit ja kuutioi kasvikset.
  2. Ruskista lihat pannulla voissa. Lisää hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kasvikset ja kuullota muutama minuutti.
  3. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Laita kaikki ainekset pataan ja lisää oluet.  Anna hautua uunissa noin 2,5 tuntia.
  4. Anna tekeytyä kannen alla vähintään puoli tuntia ennen nauttimista.
  5. Valmista lisukkeeksi pihlajanmarjasose marjoista ja sokerista oman maun mukaan. Tarjoa olut-lihapata voilla sivellyn ruisleivän kera. Kyytipojaksi sopii esimerkiksi Pyynikin Käsityöläispanimon Ruby Jazz Ale.

Lue myös: Syksyn riistaruokaa – riistamenu huippukokki Ari Ruohon tapaan

Lue myös Anna.fi: Muhevat pataruoat hurmaavat pehmeillä ja syvillä mauillaan – 3 pataruokareseptiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pyynikin olut-lihapata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.