Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ranskalainen kuuma viini (vin chaud)

Ranskalainen kuuma viini eli vin chaud maustetaan appelsiinilla, karpaloilla ja kanelilla. Helppo juoma tuo juhliin tuulahduksen tunnelmaa Pariisin joulutoreilta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Ranskalainen kuuma viini eli vin chaud:

  • 1 plo (0,75 l) ranskalaista pehmeää ja hedelmäistä punaviiniä
  • 1 dl sokeria
  • 2 kanelitankoa
  • 4 tähtianista
  • 6 neilikkaa
  • 2 (luomu)appelsiinia
  • 2 dl karpaloita
  • 1 dl brandya

Lasiin:

  • kanelitankoja
  • karpaloita
  • appelsiiniviipaleita

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan 1 pullo eli 0,75 l punaviiniä, 1 dl sokeria sekä 2 kanelitankoa, 4 tähtianista ja 6 neilikkaa. Raasta 2 luomuappelsiinin kuorta. Pilko hedelmäliha. Laita kuoret ja hedelmäliha kattilaan. Lisää myös 2 dl  hieman murskattuja karpaloita. Kuumenna melkein kiehuvaksi. Tiputa lämpöä ja anna juoman hautua kuumalla levyllä, kiehumatta noin tunti.

2. Siivilöi juoma ja lisää 1 dl  brandyä. Tarjoile kanelitankojen sekä karpaloiden kera.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/19.

Katso myös: 5 x kuuma juoma jouluksi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ranskalainen kuuma viini (vin chaud)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.