Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Ranskalainen kuuma viini eli vin chaud

Ranskalainen kuuma viini eli vin chaud maustetaan appelsiinilla, karpaloilla ja kanelilla. Helppo juoma tuo juhliin tuulahduksen tunnelmaa Pariisin joulutoreilta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Ranskalainen kuuma viini eli vin chaud:

1 plo (0,75 l) ranskalaista pehmeää ja hedelmäistä punaviiniä
1 dl sokeria
2 kanelitankoa
4 tähtianista
6 neilikkaa
2 (luomu)appelsiinia
2 dl karpaloita
1 dl brandya

Lasiin:

kanelitankoja
karpaloita
appelsiiniviipaleita

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan 1 pullo eli 0,75 l punaviiniä, 1 dl sokeria sekä 2 kanelitankoa, 4 tähtianista ja 6 neilikkaa. Raasta 2 luomuappelsiinin kuorta. Pilko hedelmäliha. Laita kuoret ja hedelmäliha kattilaan. Lisää myös 2 dl  hieman murskattuja karpaloita. Kuumenna melkein kiehuvaksi. Tiputa lämpöä ja anna juoman hautua kuumalla levyllä, kiehumatta noin tunti.

2. Siivilöi juoma ja lisää 1 dl  brandyä. Tarjoile kanelitankojen sekä karpaloiden kera.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/19.

Katso myös: 5 x kuuma juoma jouluksi

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ranskalainen kuuma viini eli vin chaud

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X