Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Raparperi-leipävanukas

Raparperi-leipävanukas hyödyntää edellispäivän aavistuksen kuivahtaneen leivän. Kesän herkullisin jälkiruoka viimeistellään mascarponejuustolla ja ripauksella kardemummaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Raparperi-leipävanukas

3–4 raparperinvartta
5 rkl vettä
2 1/2 rkl sokeria
200 g vaaleaa maalaisleipää
250 g mascarponejuustoa
1 sitruunan raastettu kuori
2 dl tomusokeria
1 1/2 tl vaniljasokeria
1/2 tl jauhettua kardemummaa
2 kananmunaa
3 dl maitoa
Mainos

Pinnalle

1 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Raparperi-leipävanukas valmistuu helposti näin

  1. Puhdista ja pilko kolmesta neljään vartta raparperia. Nosta kattilaan pilkotut raparperinvarret, viisi ruokalusikallista vettä sekä kaksi ja puoli ruokalusikallista sokeria. Anna kiehua minuutin ajan. Nosta syrjään jäähtymään.
  2. Viipaloi puolikas eli noin 200 grammaa vaaleaa maalaisleipää. Nostele leipäviipaleet voideltuun vuokaan lomittain mehustuneiden raparperinpalojen kanssa. Nosta yksi purkki eli 250 grammaa mascarponejuustoa kulhoon ja mausta yhden sitruunan raastetulla kuorella, kahdella desilitralla tomusokeria, puolellatoista teelusikallista vaniljasokeria ja puolikkaalla teelusikallisella kardemummaa.
  3. Sekoita mascarponeseokseen kaksi kananmunaa ja kolme desilitraa maitoa. Valuta seos paistoksen pinnalle. Painele leipäviipaleita nestepinnan alapuolelle. Paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä. Sirottele tarjolle tuotaessa pinnalle yksi ruokalusikallinen tomusokeria. Tarjoa raparperi-leipävanukas sellaisenaan tai kermavaahdon kera.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/2020.

Lue myös: Raparperipiirakka on kauden odotetuin herkku – valitse Kotilieden hittiresepteistä oma suosikkisi

Lue myös Anna.fi: Raparperi-herukkahillo ja paahtoleipää

Keskustelu

Kommentoi juttua: Raparperi-leipävanukas

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X