Riisivanukas

Riisivanukas 

60+
min
10 annosta
yli 60 min
Italialaisessa paistetussa riisivanukkaassa maistuu kaneli sekä sitruunan- ja appelsiinikuori. Vanukkaan lisukkeeksi sopii kermavaahto ja raikkaat marjat.

Ainekset

3 dl risottoriisiä
1 l punaista Kiehu-maitoa (Valio)
1 kanelitanko
4 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
2 sitruunan kuori
2 appelsiinin kuori
tomusokeria koristeluun

Lisäksi

kermavaahtoa
marjoja

Valmistusohje

1. Keitä riisiä maidossa paksupohjaisessa kattilassa kanelitangon kanssa noin 20 minuuttia, 5 minuutin välein sekoittaen. Jäähdytä, poista kanelitanko.

2. Kuumenna uuni 175 lämpöasteeseen. Sekoita riisin joukkoon munat, sokerit ja hyvin pestyn sitruunan ja appelsiinin kuoriraasteet.

3. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (22–24 cm) ja kaada riisiseos pohjalle. Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Jäähdytä.

4. Nosta riisivanukas tarjoiluvadille ja koristele pinta tomusokerilla. Tarjoa löysäksi vatkatun kerman ja marjojen kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 7/17.

Kokeile myös näitä herkullisia jälkiruokia:

sitruunainen pullavanukas

Sitruunainen pullavanukas

maukas pullavanukas

Maukas pullavanukas

helppo jouluvanukas

Helppo jouluvanukas

Ruoka.fi: Riisivanukas