1. Pilko sata grammaa kylmää voita pieneen paksupohjaiseen kattilaan. Sulata voi keskilämmöllä. Anna sen kiehua muutamia minuutteja. Sekoita vispilällä tai puulastalla voita kattilan pohjia myöden. Voi vaahtoaa ja siihen muodostuu pikkuhiljaa pähkinän ruskea väri ja paahteinen tuoksu. Kun tämä on saavutettu, nosta kattila levyltä. Anna jäähtyä vähän. Raasta joukkoon puolikkaan sitruunan kuori ja ripottele mausteeksi teelusikallinen sormisuolaa.
2. Keitä neljä kananmunaa koviksi. Keitä kilo uusia perunoita kypsiksi. Hienonna neljä ruokalusikallista tilliä ja ruohosipulia.
3. Murskaa tarjoiluastiassa perunat ja kananmunat haarukalla, lisää yrtit, ruokalusikallinen raastettua piparjuurta ja ruskistettu voi. Sekoita kevyesti ja tarjoa ruskistetulla voilla maustettu perunasalaatti heti.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/2022.
Lue myös: Uusien perunoiden keittäminen – huippukokki Pekka Terävä paljastaa, miksi uudet perunat pitää laittaa aina kiehuvaan veteen
Lue myös Anna.fi/ruoka: Uudet perunat tulevat! Nappaa talteen viisi kesäistä varhaisperunareseptiä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ruskistetulla voilla maustettu perunasalaatti