Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sahramiglögi

Sahramiglögi saa kauniin sävyn ja omaleimaisen aromin kullankeltaisesta sahramista.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Sahramiglögi

  • 1 l kuivaa valkoviiniä
  • 1 appelsiinin kuori
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 2 kanelitankoa
  • ½ g sahramia
  • 3 rkl vaaleaa siirappia

Valmistusohje

Sahramiglögi tehdään näin:

1. Mittaa valkoviini kattilaan ja lisää joukkoon appelsiininkuori, inkiväärinpala ja mausteet. Kuumenna juoma kiehumispisteeseen, mutta älä keitä. Peitä kannella ja anna maustua 30 minuuttia.

2. Siivilöi juoma ja kaada takaisin kattilaan. Kuumenna juoma uudelleen höyryäväksi ja mausta siirapilla. Tarjoa sahramiglögi heti lämpimänä.

Kokeile myös muita lämpimiä juomia: Vaalea glögi Hedelmätoti Omenainen glögi Ruoka.fi: Aurinkoinen glögi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sahramiglögi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.