Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sieni-kvinoasalaatti

Paistetuista sienistä ja kvinoasta syntyy uunissa paahdettujen tomaattien kanssa ruokaisa salaattiateria.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

  • 250 g miniluumutomaatteja
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • oreganoa tai basilikaa
  • 1 tl ruokosokeria
  • 2 dl kvinoaa
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • noin 250 g tatteja, haperoita siitakkeita tms. sieniä
  • 1 sipuli
  • öljyä
  • salaatinlehtiä
  • siemenseosta

Valmistusohje

1. Kumoa tomaatit uunivuokaan. Mausta öljyllä, etikalla, suolalla, pippurilla, yrteillä, valkosipulilla ja sokerilla. Paahda uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia.

2. Keitä kvinoaa 20 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta siivilässä.

3. Silppua sipuli ja sienet, ja ruskista öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Lusikoi vadille kvinoa, kumoa tomaatit ja sienet päälle. Asettele reunoille salaattia ja pinnalle siemenseosta.

Lisää reseptejä:

Orakassalaatti Sienitäytteiset kaalikääryleet Ruoka.fi: Lämmin lohi-sieni-perunasalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sieni-kvinoasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.