Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruunalla ja kossulla marinoidut silakat

Nämä silakat ovat saaneet vaikutteensa espanjalaisista boqueronseista, jotka valmistetaan sardiineista.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 600 g silakoita

Kypsytysliemi

  • 4 dl vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl suolaa

Maustekastike

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 dl valkoista balsamicoa
  • 1 dl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 3 rkl maustettua vodkaa (Koskenkorva 100)
  • 1 (luomu) sitruunan raastettu kuori
  • 1 ½ dl silputtua lehtipersiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 ½ rkl kaprismarjoja

Valmistusohje

 

 

 

 

  1. Nylje silakkafileet. Tämä ei välttämätöntä.
  2. Sekoita kypsytysliemen ainekset keskenään ja lado fileet liemeen. Anna kalojen kypsyä liemessä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
  3. Kaada fileet lävikköön ja valuta kalat hyvin.
  4. Sekoita maustekastikkeen ainekset ja lado kalat puhtaaseen lasipurkkiin. Kaada maustekastike päälle ja sulje. Anna maustua vähintään pari tuntia.
  5. Tarjoa marinoidut silakat osana kalapöytää tai pienten karjalanpiirakoiden tai saaristolaisleivän päällä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunalla ja kossulla marinoidut silakat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.