
Suklaakakku
Suklaakakku maustetaan espressolla ja kuorrutetaan suklaalla. Täyteläinen suklaakakku on kahvipöydän kruunu.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
Ainekset
Suklaakakku:
- 250 g voita tai margariinia
- 100 g tummaa suklaata
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1 dl vahvaa espressokahvia (pikakahvijauheesta)
- 3 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 200 g ranskankermaa
- 3 kananmunaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 0.5 tl suolaa
Vuokaan:
- voita tai margariini
- korppujauhoja
Suklaakuorrute:
- 100 g tummaa suklaata
- 50 g voita
- 1.5 rkl tummaa siirappia
Valmistusohje
1. Sulata rasva kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja kahvi.
2. Lisää joukkoon sokerit, ranskankerma ja kanamunat. Vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista suklaakakkua 200-asteessa noin 45 minuuttia tai, kunnes tikkuun ei tartu taikinaa.
3. Nosta kakku jäähtymään ritilälle. Kumoa jäähtyneenä. Anna suklaakakun vetäytyä ennen vuosta irrottamista. Paloittele suklaa ja nosta kaikki kuorrutteen ainekset teräskulhossa vesihauteen päälle. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista. Valuta kuorrute suklaakakun pinnalle.
Kokeile myös muita ihania suklaakakkuja: Suklaatäytekakku Suklaajuustokakku Israelilainen suklaakakku Ruoka.fi: Ranskalainen suklaakakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaakakku