Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaaletut – suosikkipatukka Da Capo maistuu taikinassa ja täytteessä

Da Capo -suklaaletut sulattavat suklaan ystävän sydämen, sillä suklaata on sekä taikinassa että täytteessä. Nämä suklaiset ohukaiset sopivat hienoimpaankin juhlaan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Da Capo -suklaaletut

  • 2 Da Capo -suklaapatukkaa (á 20 g)
  • 2 kananmunaa
  • 3 ½ dl täysmaitoa
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl sulatettua voita

Da Capo -täyte

  • 5 kpl (á 20 g) Da Capo -suklaapatukkaa
  • ½ dl kuohukermaa

Valmistusohje

Da Capo -suklaaletut tehdään helposti näin:

  1. Rouhi kaksi Da Capo- suklaapatukkaa pienen pieniksi paloiksi.
  2. Riko kulhossa kahden kananmunan rakenne rikki. Lisää taikinaan muut ainekset eli 3 1/2 desilitraa täysmaitoa, 1 1/2 desilitraa kuohukermaa, 2 1/2 desilitraa vehnäjauhoja, kaksi ruokalusikallista tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta, puoli teelusikallista suolaa ja kaksi ruokalusikallista voita ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi rouhittu suklaa. Anna taikinan turvota jääkaapissa vähintään 30 minuuttia tai yönkin yli.
  3. Paista taikinasta voissa pannulla keskilämmöllä rapeareunaisia lettuja.
  4. Tee täyte. Paloittele viisi Da Capo -suklaapatukkaa. Sulata suklaat ja puoli desilitraa kuohukermaa kattilassa miedolla lämmöllä sekoitellen.
  5. Tarjoa Da Capo -suklaaletut suklaaseoksen kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2020.

Lue myös: Lettutaikina ilman paakkuja? Muista nämä 6 asiaa

Lue myös Anna.fi: Maapähkinä-suklaaräiskäleet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaaletut – suosikkipatukka Da Capo maistuu taikinassa ja täytteessä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.