Täydellinen lettutaikina.

Lettutaikina ilman paakkuja? Muista nämä 6 asiaa

Lettujen paisto ei onnistu, jos taikina ei ole täydellisen sileä. Paakuttoman lettutaikinan valmistukseen on omat niksinsä.

Lettutaikina ilman paakkuja valmistuu niin, että ainekset lisätään taikinaan oikeassa järjestyksessä. Se on sileän ja täydellisen lettutaikinan salaisuus.

Lue myös: Pulleat amerikkalaiset pannukakut sekä parhaat vinkit pannarin ja lettujen tuunaukseen

Paakuttomien lettujen kaava on yksinkertainen. Muista tämä lista, niin teet elämäsi parhaat letut. Perustaikinan ohje kannattaa opetella.

  1. oikeanlaiset jauhot
  2. sopivasti nestettä
  3. lisää ainekset oikeassa järjestyksessä
  4. hyvä paistinpannu
  5. tarpeeksi voita paistamiseen
  6. tarpeeksi ohut lasta

Täydellinen lettutaikina vaatii oikeanlaiset jauhot

Puolikarkeista vehnäjauhoista tulee paras lettutaikina. Liian sileät jauhot jättävät paakkuja taikinaan. Peruslettuihin tulee vehnäjauhoa, mutta muurikkalettuihin käytetään usein lisäksi myös ohrajauhoja.

Lettutaikina ilman paakkuja

Parhaat letut tehdään maitoon. Lisää ainekset taikinaan oikeassa järjestyksessä.

Riko ensin kulhossa munien rakenne ja lisää vähän maitoa. Lisää sitten kuivat aineet pikkuhiljaa koko ajan vispaten. Kun seos on sileää, lisää loput nesteestä. Näin taikinaan ei jää paakkuja. Jos haluat pitsireunaisia lettuja, lisää taikinan joukkoon lopuksi vähän isokuplaista kivennäisvettä esimerkiksi vichyä. Mutta lisää se vasta  juuri ennen paistamista. Kuplaveden kuplat häviävät nopeasti, joten taikinasta tulee helposti vetistä, jos lisäät sen liian aikaisin.

Lettutaikina ilman paakkuja.

Hyvä paistinpannu

Valurautapannu on yksinkertaisesti paras rapeiden lettujen paistoon. Valurauta varaa erittäin hyvin lämpöä, ja se kestää korkeita lämpötiloja. Valurauta sopii myös induktioliesiin.

Voita paistamiseen

Voilla saat parhaan makuisia lettuja. Kirkastettu voi ei kärähdä eikä savuta. Opettele tekemään sitä tällä Kotilieden ohjeella. Piparkakkutalon Akka -blogissa neuvotaan tarkasti miten kirkastettu voi tehdään.

Kirkastettu voi

laktoositon, gluteeniton

  • 1 pkt/500 g suolatonta voita

Ota pienehkö kattila, johon voipaketillinen mahtuu sulamaan. Anna voin sulaa hitaasti sulaksi ja rasvan erottua herasta.

Huom. Älä sekoittele voita sulatuksen aikana, vaan anna sakan valua pohjaan!

Pohjalle laskeutuu voin hera, joten älä liikuttele tai sekottele kattilaa, jotta pinnalle noussut voiöljy pysyy kirkkaana.

Kaada varovasti voiöljy puhtaaseen purkkiin hitaasti, jotta kattilan pohjalle jäävä sakka ei sekoitu tai pääse valumaan joukkoon. Heitä sakka pois tai käytä esimerkiksi sämpylätaikinaan.

Voiöljyn voi säilyttää huoneenlämmössä valolta suojattuna ja se säilyy jopa viikkoja härskiintymättä. Paras säilytysastia on tiivis ja lasinen.

Kirkastettu voi kestää hyvin kuumennusta, eikä räisky, joten siksi se on erittäin hyvä paistamiseen tavallisen voin tain öljyn sijaan.

Kotlieden parhaat lettureseptit

Avainsanat

Keskustelu

Tuon ohjeen mukaan olen valmistanut lukuisilla leireillä sekä monissa tapahtumissa ohuita lettuja. Tikinaan en koskaan laita sokeria ainoastaan vain suolaa makeus lettuihin saadaan hillosta, jäätelöstä, sokerista jne.. Taikinaan lisätty sokeri vaatii vikkelyyttä paistajalta etteivät lettuset ruskistu liikaa. Teflonpannulla en koskaan lettuja paista vaan ainoastaan valurautapannulla.

Ilman paakkuja tulee kun lisää puolet nestettä ja siihen jauhot. Toiseen puoleen ne munat…ja sitten van yhdistetään muut aineet….

Voi voi ,kylläpä on monimutkaista! Jauhot ensin astiaan,siihen päälle kylmä maito ja sitten vatkaa ne sekaisin.Anna taikinan turvota 15 min,lisää juuri ennen paistamista kevyesti vispatut munat ja suola.En ole onnistunut saamaan paakkuja!

Kommentoi juttua: Lettutaikina ilman paakkuja? Muista nämä 6 asiaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X