Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Thai-kalakeitto

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 6 dl vettä
  • 1 rkl osterikastiketta
  • 2 rkl thaimaalaista kalakastiketta
  • 3 kpl sitruunaruohoja
  • noin 5 cm inkivääriä
  • 1 kpl punaisia chilipalkoja
  • 100 g herkkusieniä
  • 300 g eksoottista kalaa
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 10-15 jättikatkarapua
  • 1 dl kevätsipulisilppua
  • korianteria
  • tai thai-basilikaa

Valmistusohje

 

  1. Kaada kattilaan vesi, osterikastike ja kalakastike. Lisää kiehuvaan liemeen pariin osaan leikatut sitruunaruohot ja inkivääri ohuina suikaleina. Keitä 10 minuuttia.
  2. Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa pieniksi paloiksi. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Leikkaa kala paloiksi. Lisää chili, sienet ja kala liemeen, keitä 5 minuuttia.
  3. Lisää keittoon kookosmaito ja jättikatkaravut. Kiehauta nopeasti.
  4. Poista sitruunaruohot. Lisää keittoon kevätsipuli ja sekoita. Tarjoiltaessa ripottele keiton pintaan tuoretta korianteria tai thai-basilikaa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Thai-kalakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.