Thai-kalakeitto
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
- 6 dl vettä
- 1 rkl osterikastiketta
- 2 rkl thaimaalaista kalakastiketta
- 3 kpl sitruunaruohoja
- noin 5 cm inkivääriä
- 1 kpl punaisia chilipalkoja
- 100 g herkkusieniä
- 300 g eksoottista kalaa
- 2 dl kookosmaitoa
- 10-15 jättikatkarapua
- 1 dl kevätsipulisilppua
- korianteria
- tai thai-basilikaa
Valmistusohje
- Kaada kattilaan vesi, osterikastike ja kalakastike. Lisää kiehuvaan liemeen pariin osaan leikatut sitruunaruohot ja inkivääri ohuina suikaleina. Keitä 10 minuuttia.
- Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa pieniksi paloiksi. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Leikkaa kala paloiksi. Lisää chili, sienet ja kala liemeen, keitä 5 minuuttia.
- Lisää keittoon kookosmaito ja jättikatkaravut. Kiehauta nopeasti.
- Poista sitruunaruohot. Lisää keittoon kevätsipuli ja sekoita. Tarjoiltaessa ripottele keiton pintaan tuoretta korianteria tai thai-basilikaa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Thai-kalakeitto