Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Thai-kalakeitto

Ainekset

Lisää kauppalistalle
6 dl vettä
1 rkl osterikastiketta
2 rkl thaimaalaista kalakastiketta
3 kpl sitruunaruohoja
noin 5 cm inkivääriä
1 kpl punaisia chilipalkoja
100 g herkkusieniä
300 g eksoottista kalaa
2 dl kookosmaitoa
10-15 jättikatkarapua
1 dl kevätsipulisilppua
korianteria
tai thai-basilikaa

Valmistusohje

  1. Kaada kattilaan vesi, osterikastike ja kalakastike. Lisää kiehuvaan liemeen pariin osaan leikatut sitruunaruohot ja inkivääri ohuina suikaleina. Keitä 10 minuuttia.
  2. Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa pieniksi paloiksi. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Leikkaa kala paloiksi. Lisää chili, sienet ja kala liemeen, keitä 5 minuuttia.
  3. Lisää keittoon kookosmaito ja jättikatkaravut. Kiehauta nopeasti.
  4. Poista sitruunaruohot. Lisää keittoon kevätsipuli ja sekoita. Tarjoiltaessa ripottele keiton pintaan tuoretta korianteria tai thai-basilikaa.

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Thai-kalakeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X