Tikkupulla
Tikkupulla maistuu taivaalliselta retkieväänä. Kotona valmistettu taikina kulkee näppärästi mukana rasiassa. Kiepauta pullataikina tikkunnokkaan ja paista pullat makoisiksi hiilloksella. Tarjoa tikkupullat sellaisenaan tai vaikkapa mansikkahillon kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Munaton
Ainekset
Tikkupulla
- 2 ½ dl maitoa
- 1 ps (à 11 g) kuivahiivaa
- 1 dl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1 ½ tl kardemummaa
- 8-9 dl vehnäjauhoja
- 1 dl rypsiöljyä tai juoksevaa rasvaseosta
Valmistusohje
Tikkupulla leivotaan helposti näin:
- Lämmitä kaksi ja puoli desilitraa maitoa 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon desilitra sokeria, puolitoista teelusikallista kardemummaa ja puoli teelusikalllista suolaa. Yhdistä pussillinen kuivahiivaa pieneen jauhomäärään ja vispaa taikinanesteeseen.
- Lisää noin kahdeksan desilitraa vehnäjauhoja vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa desilitra juoksevaa margariinia. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä puoli tuntia.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta tanko ja jaa se kahteentoista osaan. Pyörittele palat palloiksi ja nosta kannelliseen rasiaan jauhotettuina, jotta pallot eivät jäisi toisiinsa kiinni. Kuljeta taikinapallot rasiassa nuotiopaikalle.
- Pyöritä taikinapallot käsien välissä pitkäksi tangoksi. Kieritä tangot tikkujen ympärille, jätä kierteiden väliin noin 1/2 senttimetrin kohoamisvaraa. Nipistä tankojen päät huolellisesti, jotta kierteet eivät paistumisen aikana aukea.
- Paista tikkupulla hiilloksella. Pulla on valmis, kun se irtoaa helposti tikusta. Tarjoa lisäksi mansikkahilloa.
Lue myös: Retkieväät – poimi parhaat ideat metsäretkelle, nuotion ääreen ja uimarannalle
Lue myös Anna.fi: Valmistele retkieväät kotona tai kokkaa nuotiolla – parhaat reseptit ja ideat onnistuneelle retkelle
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tikkupulla