Tilliöljy
Tilliöljy tuo ruokaan makua ja raikkautta. Helakan vihreä yrttiöljy viimeistelee esimerkiksi kylmäsavulohikeiton.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Tilliöljy
- 1 ruukku tilliä
- 2 + 2 dl vettä
- 2 dl jäitä
- 2 dl rypsiöljyä
Valmistusohje
Tilliöljy valmistuu helposti näin:
- Laita ruukku tilinoksia kiehuvaan kahteen desilitraan kiehuvaa vetttä ja ryöppää ne nopeasti, noin 10 sekuntia kuumassa vedessä riittää notkistamaan yrtit.
2. Laita kiehautetut tillit heti jääveteen, jossa on kaksi desilitraa vettä ja kaksi desilitraa jäitä. Kylmässä vedessä jäähdytetty tilli säilyy kirkkaan vihreänä.
3. Purista tillit kuiviksi. Soseuta tillit ja kaksi desilitraa rypsiöljyä sauvasekoittimella niin, että öljy on hienoa ja kirkkaan vihreää sosetta.
4. Valuta öljy tiheän siivilän läpi kulhoon. Kirkkaan vihreä tilliöljy säilyy jääkaapissa viikon.
Vinkki! Tarjoa tilliöljy kylmäsavulohikeiton päällä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 23/2023.
Lue myös Anna.fi: Sitruuna-tillikastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tilliöljy