Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tilliöljy

Tilliöljy tuo ruokaan makua ja raikkautta. Helakan vihreä yrttiöljy viimeistelee esimerkiksi kylmäsavulohikeiton.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tilliöljy

  • 1 ruukku tilliä
  • 2 + 2 dl vettä
  • 2 dl jäitä
  • 2 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

Tilliöljy valmistuu helposti näin:

tilliöljy vaihe1
  1. Laita ruukku tilinoksia kiehuvaan kahteen desilitraan kiehuvaa vetttä ja ryöppää ne nopeasti, noin 10 sekuntia kuumassa vedessä riit­tää notkistamaan yrtit.
tilliöljy vaihe2

2. Laita kiehautetut tillit heti jää­veteen, jossa on kaksi desilitraa vettä ja kaksi desilitraa jäitä. Kylmässä vedessä jääh­dytetty tilli säilyy kirkkaan vih­reänä.

tilliöljy vaihe3

3. Purista tillit kuiviksi. Soseuta tillit ja kaksi desilitraa rypsiöljyä sauvasekoittimella niin, että öljy on hienoa ja kirk­kaan vihreää sosetta.

tilliöljy vaihe4

4. Valuta öljy tiheän siivilän läpi kulhoon. Kirkkaan vihreä tilliöljy säilyy jääkaapissa viikon.

Vinkki! Tarjoa tilliöljy kylmäsavulohikeiton päällä.

tilliöljy

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 23/2023.

Lue myös Anna.fi: Sitruuna-tillikastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tilliöljy

Sinun täytyy kommentoidaksesi.