Reseptit
yli 60 min
20

Tomaattisalaatti, labnehjuustopallerot ja granaattiomenansiemenkastike

Simppelin tomaattisalaatin juju piilee kastikkeessa. Lähi-idän happaman makuinen sumakki sekä pirteät granaattiomenansiemenet maustavat salaatin makoisaksi. Lisänä tarjottavat labneh-juustopallerot valmistuvat yllättävän helposti ja keräävät ruokailijoiden kehut.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Tomaattisalaatti:

1 kg erivärisiä pieniä tomaatteja

Salaatinkastike:

1 rkl sumakkia
1 dl kuumaa kiehautettua vettä
1 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
1 rkl granaattiomenansiemeniä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
pari oksaa hienonnettua timjamia
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

Labnehjuustopallot:

500 g turkkilaista täysrasvaista jogurttia
1 tl suolaa

Lisäksi tarvitset:

harsoliinaa

Koristeluun:

1 rkl mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Aloita labnehjuuston valmistuksella. Laita 500 g turkkilaista täysrasvaista jogurttia valumaan 2 vrk aikaisemmin. Asettele kylmässä vedessä kostutettu harsokangas siivilään. Sekoita jogurtin joukkoon 1 tl suolaa. Kaada jogurtti harsokankaan sisään. Pyöritä kangas napakaksi nyytiksi ja anna jogurtin valua vähintään vuorokausi. Vuorokauden jälkeen se on levitettävää, ja kahden vuorokauden jälkeen siitä voi tehdä pallukoita. Tee juustosta pallukoita öljytyin käsin ja kierittele ne tummissa tai vaaleissa seesaminsiemenissä.

2. Tee salaatinkastike. Kiehauta 1 dl vettä ja kaada se kannelliseen purkkiin. Lisää 1 rkl sumakkia kuumaan veteen ja anna seistä viisi minuuttia. Lisää purkkiin 1 dl oliiviöljyä, 2 rkl sitruunamehua, 1 tl sokeria, 1 rkl granaattiomenansiemeniä, 1 tl suolaa, mustapippuria myllystä, pari oksaa hienonnettua timjamia sekä 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna ja ravista voimakkaasti.

3. Pilko tai viipaloi 1 kg erivärisiä pieniä tomaatteja. Nosta tomaattisalaatin päälle juustopallerot ja pirskottele päälle salaatinkastiketta. Tarjoile heti.

Lue myös: 5 x salaatinkastike – ota haltuun kastikkeiden salat!

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tomaattisalaatti, labnehjuustopallerot ja granaattiomenansiemenkastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X