Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Uunikuivatut tomaatit mausteöljyssä

Uunikuivatut tomaatit maustuvat herkuksi mausteöljyssä. Tomaatit säilyvät noin kuukauden ja voit käyttää niitä salaateissa ja pastoissa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Uunikuivatut tomaati

  • 2 kg kirsikka- tai miniluumutomaatteja

Mausteöljy

  • 1-2 chilipaprikaa
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 2 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 2 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

Uunikuivatut tomaatit mausteöljyssä valmistuvat helposti näin:Uunikuivatut tomaatit mausteöljyssä

1. Halkaise kirsikkatomaatit ja laita ne leikkuupinta ylöspäin pellille, leivinpaperin päälle.

2. Kuivata tomaatteja 80-asteessa 6 tuntia. Laita lusikka uunin luukun väliin niin kosteus pääsee ulos.

3. Jäähdytä ja lado tomaatit purkkiin chilipaprikapalojen, valkosipulien ja yrttien kera. Ripottele väliin suolaa ja rouhittua mustapippuria ja valuta hunajaa. Kaada päälle öljyt niin, että tomaatit peittyvät. Säilytä viileässä ja käytä noin kuukauden kuluessa.

Vinkki: Näin voit kuivattaa myös muita tomaatteja. Leikkaa isommat tomaatit lohkoiksi ja kuivata niitä noin 7-8 tuntia. Lisää tomaatit salaatteihin, esimerkiksi marinoituun tomaatti-mozzarellasalaattiin.

Lue myös Anna.fi: Näin teet uunipaahdetut tomaatit liharuoan lisukkeeksi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Uunikuivatut tomaatit mausteöljyssä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.