
Marinoitu tomaatti-mozzarellasalaatti
Marinoitu tomaatti-mozzarellasalaatti herättää ihastusta ruokapöydässä. Marinoimalla pienet mozzarellapallot ranskankermalla ja sitruunalla salaattiin saa aivan uutta makumaailmaa. Eriväriset tomaatit tuovat väriä salaattiin.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Marinoitu tomaatti-mozzarellasalaatti
- 2 ps mini mozzarellaa (á 125/210 g)
- 150 g ranskankermaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- ½ sitruunan kuori ja mehu
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 rku rucolaa
- 1 rs versoseosta esim. Mimi’s (á 70 g)
- 250 g eri värisiä kirsikkatomaatteja
- 50 g pinjansiemeniä
Päälle
- 1-2 rkl oliiviöljyä
- ¼ tl mustapippuria
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
Valmistusohje
Marinoitu tomaatti-mozzarellasalaatti valmistuu näin helposti:
- Valuta kaksi pussia pieniä mozzarellajuustopalloja.
- Sekoita keskenään yksi purkki eli 150 grammaa ranskankermaa mozzarellajuustot, yksi ruokalusikallinen oliiviöljyä, puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu. Mausta puolikkaalla teelusikallisella suolaa ja mustapippurilla. Laita kylmään maustumaan noin tunniksi.
- Pese yksi rasia eli 250 grammaa eri värisiä kirsikkatomaatteja ja halkaise tomaatit. Paahda 50 grammaa pinjansiemeniä halutessasi kuivalla pannulla kullanruskeiksi, jäähdytä. Pese yksi ruukku rucolaa ja revi pienemmiksi.
- Sekoita rucola ja yksi paketillinen versosalaattisekoitusta. Lisää joukkoon tomaatit ja osa pinjansiemenistä. Laita vadin pohjalle, tee syvennys ja lisää sinne marinoidut mozzarellat. Ripottele pintaan loput pinjansiemenet.
- Viimeistele marinoitu tomaatti-mozzarellasalaatti. Pirskottele päälle yhdestä kahteen ruokalusikallista laadukasta oliiviöljyä, rouhi päälle 1/4 teelusikallinen mustapippuria ja raasta yksi teelusikallinen sitruunankuorta.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/20.
Katso myös: 5 parasta salaattia kevään noutopöytään
Anna.fi/ruoka: Savisuolatomaatteja ja mozzarellaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marinoitu tomaatti-mozzarellasalaatti