Reseptit
10
Kiitos

Burrataa ja tomaattihilloketta grillatun salaatin kera

Kirsikkatomaattien maku räjähtää esiin, kun ne kylvetetään siideriviinietikassa ja hunajassa. Trendijuusto burrata maistuu hillokkeen kanssa tutun mozzarellan sijaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Burrataa ja tomaattihilloketta grillatun salaatin kera:

500 g erivärisiä kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
4 rkl omenasiideriviinietikkaa
2 rkl hunajaa
2 hyppyellistä suolaa
2 valkosipulinkynttä
1 maalaisleipä
1 romainesalaatti
2 (á 150 g) burratajuustoa (tai buffalamozzarellaa)
balsamietikkasiirappia
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Kuumenna paistinpannulla hieman oliiviöljyä ja lisää 500 g erivärisiä kirsikkatomaatteja. Paista, kunnes niiden kuori alkaa halkeilla.

2. Mittaa pannulle 4 rkl siideriviinietikkaa sekä 2 rkl hunajaa ja paista keskilämmöllä, kunnes neste muuttuu paksuksi ja hieman siirappiseksi. Mausta parilla hyppysellisellä suolaa. Kaada tomaatit liemineen astiaan odottamaan.

3. Pese pannu. Murskaa kaksi valkosipulinkynttä veitsen kyljellä ja kuori. Leikkaa 1 maalaisleipä viipaleiksi. Puolita viipaleet, jos ne ovat isoja.

4. Kuumenna pannulla reippaasti oliiviöljyä valkosipulinkynnen kanssa. Paahda leipäviipaleet öljyssä molemmin puolin. Kun valkosipuli alkaa käristyä liikaa, vaihda tilalle toinen kynsi.

5. Leikkaa romainesalaatti puoliksi ja paista se pannulla öljyssä nopeasti, kunnes siihen tulee hieman paistopintaa. Leivät ja salaatin voi myös grillata.

6. Levitä salaattia tarjoiluastialle, kaada päälle hieman balsamisiirappia. Lusikoi leipien päälle tomaattihilloketta ja 2 palloa revittyä burratajuustoa. Aseta leivät salaatin päälle. Mausta mustapippurilla ja tarjoile heti.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 16/19.

Katso myös: Burrata – näin pääset pehmeän kermaisen trendijuuston makuun

Keskustelu

Kommentoi juttua: Burrataa ja tomaattihilloketta grillatun salaatin kera

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X