Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Burrataa ja tomaattihilloketta grillatun salaatin kera

Kirsikkatomaattien maku räjähtää esiin, kun ne kylvetetään siideriviinietikassa ja hunajassa. Trendijuusto burrata maistuu hillokkeen kanssa tutun mozzarellan sijaan.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Burrataa ja tomaattihilloketta grillatun salaatin kera:

  • 500 g erivärisiä kirsikkatomaatteja
  • oliiviöljyä
  • 4 rkl omenasiideriviinietikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 hyppyellistä suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 maalaisleipä
  • 1 romainesalaatti
  • 2 (á 150 g) burratajuustoa (tai buffalamozzarellaa)
  • balsamietikkasiirappia
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Kuumenna paistinpannulla hieman oliiviöljyä ja lisää 500 g erivärisiä kirsikkatomaatteja. Paista, kunnes niiden kuori alkaa halkeilla.

2. Mittaa pannulle 4 rkl siideriviinietikkaa sekä 2 rkl hunajaa ja paista keskilämmöllä, kunnes neste muuttuu paksuksi ja hieman siirappiseksi. Mausta parilla hyppysellisellä suolaa. Kaada tomaatit liemineen astiaan odottamaan.

3. Pese pannu. Murskaa kaksi valkosipulinkynttä veitsen kyljellä ja kuori. Leikkaa 1 maalaisleipä viipaleiksi. Puolita viipaleet, jos ne ovat isoja.

4. Kuumenna pannulla reippaasti oliiviöljyä valkosipulinkynnen kanssa. Paahda leipäviipaleet öljyssä molemmin puolin. Kun valkosipuli alkaa käristyä liikaa, vaihda tilalle toinen kynsi.

5. Leikkaa romainesalaatti puoliksi ja paista se pannulla öljyssä nopeasti, kunnes siihen tulee hieman paistopintaa. Leivät ja salaatin voi myös grillata.

6. Levitä salaattia tarjoiluastialle, kaada päälle hieman balsamisiirappia. Lusikoi leipien päälle tomaattihilloketta ja 2 palloa revittyä burratajuustoa. Aseta leivät salaatin päälle. Mausta mustapippurilla ja tarjoile heti.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 16/19.

Katso myös: Burrata – näin pääset pehmeän kermaisen trendijuuston makuun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Burrataa ja tomaattihilloketta grillatun salaatin kera

Sinun täytyy kommentoidaksesi.