Reseptit
6
Kiitos

Paahdettu tomaattikastike

Alusta alkaen itse tehty tomaattikastike on parasta. Kun tomaattisato on muhkeimmillaan, säilö tomaatit helposti uunissa valmistettavan tomaattikastikkeen muodossa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Paahdettu tomaattikastike:

500 g kypsiä tomaatteja
500 g kirsikkatomaatteja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1/2 tl suolaa
2 rkl fariinisokeria
1 tl kuivattua yrttiseosta

Valmistusohje

1. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Poista kovat kantaosat. Nosta vuokaan huuhdeltujen kirsikkatomaattien kanssa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Nosta vuokaan ja valuta päälle oliiviöljy ja punaviinietikka. Ripottele päälle suola. Paahda 225 asteisessa uunissa 40 minuuttia.

2. Nosta vuoka uunista ja ripottele päälle sokeri ja yrttiseos. Valuta ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tai jauha tiheäsiiviläisen sosemyllyn läpi, jos haluat tasaista kastiketta.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/18.

Valmista tomaattikastiketta myös näillä ohjeilla:

mausteinen tomaattikastike

Mausteinen tomaattikastike

italialainen tomaattikastike

Italialainen tomaattikastike

maittava tomaattikastike

Maittava tomaattikastike

Anna.fi: Tomaattikastike

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paahdettu tomaattikastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X