Reseptit
30-60 min
4

Grillattua avokadoa ja tomaattisalsaa

Nyt grillataan avokadoa! Avokadon puolikkaisiin saa aivan uutta jujua grillissä. Pikantti tomaattisalsa antaa miedon makuisille kasvikselle mukavasti makua.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Grillatut avokadot:

4 avokadoa
2 rkl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Tomaattisalsa:

5 kypsää tomaattia
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2 punainen mieto chili
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl sokeria
1 rkl tuoretta korianteria
1 rkl tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Tee salsa. Leikkaa 5 tomaattia kuutioiksi, valuta ylimääräinen neste pois. Kuori ja hienonna 1 punasipuli ja 1 valkosipulinkynsi. Halkaise 1 punainen mieto chili, ota siemenet pois ja hienonna puolikas. Yhdistä sipulit, chili sekä 1 rkl oliiviöljyä, 1⁄2 tl suolaa, 1⁄2 tl mustapippuria, 1 tl sokeria, 1 rkl tuoretta korianteria  ja 1 rkl tuoretta basilikaa. Anna maustua noin 15 minuuttia.

2. Halkaise 4 avokadoa ja poista kivi. Sivele avokadon pinta öljyllä. Grillaa kuumalla leikkuupinta alaspäin kunnes avokadoissa on hyvä väri. Avokadot kypsyvät enintään 1 minuutin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile salsan kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/19.

Lue myös: 9 x terveellinen avokado – kokkaa helpot herkut alkupaloista jälkiruokaan

Keskustelu

Kommentoi juttua: Grillattua avokadoa ja tomaattisalsaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X