Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Grillattua avokadoa ja tomaattisalsaa

Grillattu avokado ja tomaattisalsa maistuu kasvissyöjälle. Avokadon puolikkaisiin saa aivan uutta jujua grillissä. Pikantti tomaattisalsa antaa miedon makuisille kasvikselle mukavasti makua.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Grillattu avokado:

4 avokadoa
2 rkl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Mainos

Tomaattisalsa:

5 kypsää tomaattia
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2 punainen mieto chili
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl sokeria
1 rkl tuoretta korianteria
1 rkl tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Tee salsa. Leikkaa 5 tomaattia kuutioiksi, valuta ylimääräinen neste pois. Kuori ja hienonna 1 punasipuli ja 1 valkosipulinkynsi. Halkaise 1 punainen mieto chili, ota siemenet pois ja hienonna puolikas. Yhdistä sipulit, chili sekä 1 rkl oliiviöljyä, 1⁄2 tl suolaa, 1⁄2 tl mustapippuria, 1 tl sokeria, 1 rkl tuoretta korianteria  ja 1 rkl tuoretta basilikaa. Anna maustua noin 15 minuuttia.

2. Halkaise 4 avokadoa ja poista kivi. Sivele avokadon pinta öljyllä. Grillaa kuumalla leikkuupinta alaspäin kunnes avokadoissa on hyvä väri. Avokadot kypsyvät enintään 1 minuutin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile salsan kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/19.

Lue myös: 9 x terveellinen avokado – kokkaa helpot herkut alkupaloista jälkiruokaan

Keskustelu

Kommentoi juttua: Grillattua avokadoa ja tomaattisalsaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X