Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillattu avokado ja tomaattisalsa

Nyt grillataan avokadoa! Avokadon puolikkaisiin saa aivan uutta jujua grillissä. Pikantti tomaattisalsa antaa miedon makuisille kasvikselle mukavasti makua.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Grillattu avokado:

  • 4 avokadoa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Tomaattisalsa:

  • 5 kypsää tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ punainen mieto chili
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl tuoretta korianteria
  • 1 rkl tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Tee salsa. Leikkaa 5 tomaattia kuutioiksi, valuta ylimääräinen neste pois. Kuori ja hienonna 1 punasipuli ja 1 valkosipulinkynsi. Halkaise 1 punainen mieto chili, ota siemenet pois ja hienonna puolikas. Yhdistä sipulit, chili sekä 1 rkl oliiviöljyä, 1⁄2 tl suolaa, 1⁄2 tl mustapippuria, 1 tl sokeria, 1 rkl tuoretta korianteria  ja 1 rkl tuoretta basilikaa. Anna maustua noin 15 minuuttia.

2. Halkaise 4 avokadoa ja poista kivi. Sivele avokadon pinta öljyllä. Grillaa kuumalla leikkuupinta alaspäin kunnes avokadoissa on hyvä väri. Avokadot kypsyvät enintään 1 minuutin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile salsan kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/19.

Lue myös: 9 x terveellinen avokado – kokkaa helpot herkut alkupaloista jälkiruokaan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillattu avokado ja tomaattisalsa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.