Uunipeltimakaronilaatikko
Uunipeltimakaronilaatikko on kuin tavallinen makaronilaatikko, mutta kypsennystapa on vain erilainen kuin perinteisessä. Raastettu porkkana ja tomaattimurska tuovat lisää mehevyyttä ja ruokaisuutta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Uunipeltimakaronilaatikko:
- 1 ps (400 g) tummaa makaronia
- 400 g naudan jauhelihaa
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Munamaito
- 2 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- ½ tl suolaa
Päälle
- 2 dl juustoraastetta
Lisäksi
- ketsuppia
Valmistusohje
Uunipeltimakaronilaatikko valmistuu helposti näin.
1. Keitä makaronit ohjeen mukaan. Valuta ja laita sivuun odottamaan.
2. Ruskista jauhelihat öljytyllä pannulla. Lisää joukkoon karkea porkkanaraaste ja hienonnettu sipuli, kuullota pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita keskenään makaronit ja jauheliha-porkkanaseos.
3. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää maito ja tomaattimurska. Mausta suolalla.
Levitä makaroni-jauhelihaseos uunipellille leivinpaperin päälle. Kaada päälle muna-maito. Ripottele pintaan juustoraastetta.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia kunnes pinta on rapea. Tarjoa ketsupin kanssa.
Lisää reseptejä:
Makaronilaatikko maa-artisokalla Munaton makaronilaatikko Ruoka.fi:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Uunipeltimakaronilaatikko