Reseptit
6
Kiitos

Uunipeltimakaronilaatikko

Uunipeltimakaronilaatikko on kuin tavallinen makaronilaatikko, mutta kypsennystapa on vain erilainen kuin perinteisessä. Raastettu porkkana ja tomaattimurska tuovat lisää mehevyyttä ja ruokaisuutta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Uunipeltimakaronilaatikko:

1 ps (400 g) tummaa makaronia
400 g naudan jauhelihaa
2 porkkanaa
1 sipuli
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria

Munamaito

2 kananmunaa
4 dl maitoa
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
½ tl suolaa

Päälle

2 dl juustoraastetta

Lisäksi

ketsuppia

Valmistusohje

1. Keitä makaronit ohjeen mukaan. Valuta ja laita sivuun odottamaan.

2. Ruskista jauhelihat öljytyllä pannulla. Lisää joukkoon karkea porkkanaraaste ja hienonnettu sipuli, kuullota pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita keskenään makaronit ja jauheliha-porkkanaseos.

3. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää maito ja tomaattimurska. Mausta suolalla.

Levitä makaroni-jauhelihaseos uunipellille leivinpaperin päälle. Kaada päälle muna-maito. Ripottele pintaan juustoraastetta.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia kunnes pinta on rapea. Tarjoa ketsupin kanssa.

Lisää reseptejä:

Makaronilaatikko maa-artisokalla
Munaton makaronilaatikko
Ruoka.fi: Texmex-makaronilaatikko

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Uunipeltimakaronilaatikko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X