Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Uunipeltimakaronilaatikko

Uunipeltimakaronilaatikko on kuin tavallinen makaronilaatikko, mutta kypsennystapa on vain erilainen kuin perinteisessä. Raastettu porkkana ja tomaattimurska tuovat lisää mehevyyttä ja ruokaisuutta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Uunipeltimakaronilaatikko:

  • 1 ps (400 g) tummaa makaronia
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Munamaito

  • 2 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • ½ tl suolaa

Päälle

  • 2 dl juustoraastetta

Lisäksi

  • ketsuppia

Valmistusohje

Uunipeltimakaronilaatikko valmistuu helposti näin.

1. Keitä makaronit ohjeen mukaan. Valuta ja laita sivuun odottamaan.

2. Ruskista jauhelihat öljytyllä pannulla. Lisää joukkoon karkea porkkanaraaste ja hienonnettu sipuli, kuullota pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita keskenään makaronit ja jauheliha-porkkanaseos.

3. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää maito ja tomaattimurska. Mausta suolalla.

Levitä makaroni-jauhelihaseos uunipellille leivinpaperin päälle. Kaada päälle muna-maito. Ripottele pintaan juustoraastetta.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia kunnes pinta on rapea. Tarjoa ketsupin kanssa.

Lisää reseptejä:

Makaronilaatikko maa-artisokalla Munaton makaronilaatikko Ruoka.fi: Texmex-makaronilaatikko

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Uunipeltimakaronilaatikko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.