Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Uuniperunat kalatäytteellä

Uuniperunat kalatäytteellä on nykypäivään tuunattua retroruokaa. Kotimainen luonnonkala­säilyke sopii hyvin tonnika­lan korvaajaksi uuniperunan täytteessä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Uuniperunat

  • 8 uuniperunaa

Luonnonkalatäyte

  • 1 punasipuli
  • 2 tlk (à 160 g/120 g) säilyke luonnonkalaa (Pielisen kalajaloste)
  • 300 g ranskankermaa
  • ½ sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 4 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria tai valkopippuria

Valmistusohje

Uuniperunat kalatäytteellä tehdään helposti näin:

  1. Pistele neljä uuniperunaa haarukalla ja nosta ne uunivuokaan. Paista perunoita 220 asteessa uunin keskitasolla noin tunti. Suuret perunat vaativat pidemmän kypsymisajan kuin pienet.
  2. Tee kalatäyte. Hienonna yksi punasipuli. Avaa kaksi luonnonkalasäilykepurkkia ja valuta öljyä vähän pois. Sekoita kalasäilykkeet, kaksi purkkia ranskankermaa, puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja mehu, neljä ruokalusikallisa hienonnettua ruohosipulia, 1/4 teelusikallista suolaa ja 1/4 teelusikallinen rouhittua mustapippuria yhteen ja nosta jääkaappiin maustumaan noin tunniksi.
  3. Tarjoa uuniperunat luonnonkalatäytteen kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/21.

Lue myös: Tonnikalan korvaaminen kotimaisella luonnonkalalla – uutuustuote testissä

Lue myös Anna.fi: Illalliseksi uuniperunaa? Näistä uuniperunan täytteistä pitävät kaikki


Kommentoi

Kommentoi juttua: Uuniperunat kalatäytteellä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.