
Uuniperunat kalatäytteellä
Uuniperunat kalatäytteellä on nykypäivään tuunattua retroruokaa. Kotimainen luonnonkalasäilyke sopii hyvin tonnikalan korvaajaksi uuniperunan täytteessä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Uuniperunat
- 8 uuniperunaa
Luonnonkalatäyte
- 1 punasipuli
- 2 tlk (à 160 g/120 g) säilyke luonnonkalaa (Pielisen kalajaloste)
- 300 g ranskankermaa
- ½ sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
- 4 rkl hienonnettua ruohosipulia
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria tai valkopippuria
Valmistusohje
Uuniperunat kalatäytteellä tehdään helposti näin:
- Pistele neljä uuniperunaa haarukalla ja nosta ne uunivuokaan. Paista perunoita 220 asteessa uunin keskitasolla noin tunti. Suuret perunat vaativat pidemmän kypsymisajan kuin pienet.
- Tee kalatäyte. Hienonna yksi punasipuli. Avaa kaksi luonnonkalasäilykepurkkia ja valuta öljyä vähän pois. Sekoita kalasäilykkeet, kaksi purkkia ranskankermaa, puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja mehu, neljä ruokalusikallisa hienonnettua ruohosipulia, 1/4 teelusikallista suolaa ja 1/4 teelusikallinen rouhittua mustapippuria yhteen ja nosta jääkaappiin maustumaan noin tunniksi.
- Tarjoa uuniperunat luonnonkalatäytteen kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/21.
Lue myös: Tonnikalan korvaaminen kotimaisella luonnonkalalla – uutuustuote testissä
Lue myös Anna.fi: Illalliseksi uuniperunaa? Näistä uuniperunan täytteistä pitävät kaikki
Kommentoi
Kommentoi juttua: Uuniperunat kalatäytteellä