Valmistusohje
Vaalea juuresmuusi tehdään helposti näin:
1. Paloittele selleri ja kuori palat. Pilko pienemmiksi paloiksi. Pese, kuori ja paloittele perunat. Kuori ja paloittele palsternakka. Nosta juurekset kiehuvaan, suolalla maustettuun vähäiseen vesimäärään. Keitä juurekset täysin kypsiksi.
2. Valuta ja säästä keitinliemi. Survo juurekset voin kanssa tai käytä sähkövatkainta. Lisää kuuma maito ja ohenna keitinliemellä sopivan notkeaksi. Vatkaa juuresmuusi kuohkeaksi.
Lue myös: Yrtti-sellerisipsit
Lue myös Anna.fi/ruoka: Pekoni-possua ja paahdettua perunamuusia
Keskustelu
Näyttää mukavalta syksyruoalta, kun nyt juuri saa hyviä sellereitä ja palsternakkoja kaupasta. Hyvää perunaa torilta. Sydänliitollakin on 29.9.2019 valtakunnallisen sydänpäivän teema kasvisruoka.
Kommentoi juttua: Vaalea juuresmuusi