Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vadelmacurd

Vadelmacurd -tahna sopii paahtoleivän päälle tai kakkujen, kääretorttujen ja pikkuleipien täytteeksi. Koska vadelmacurd sisältää munaa, se säilyy kylmässä vain muutaman viikon.

Ainekset

Vadelmacurd:

  • 500 g vadelmia
  • 3 rkl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Perkaa vadelmat ja laita ne veteen kattilaan. Kiehauta ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

2. Lisää sokeri ja voi kattilaan. Anna seoksen kuumentua, kunnes voi on täysin sulanut.

3. Nosta kattila syrjään ja vispaa kanamunat joukkoon yksitellen. Nosta kattila takaisin levylle ja anna seoksen kiehua kohtalaisella lämmöllä noin 15 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu. Mausta tahna sitruunamehulla.

4. Purkita kuuma tahna puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje kannet heti. Anna purkkien jäähtyä ja säilö kylmässä.

Katso myös: Karviaiscurd


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vadelmacurd

Sinun täytyy kommentoidaksesi.