Reseptit
30-60 min
Kiitos

Karviaiscurd

Ainekset

Lisää kauppalistalle
500 g vihreitä karviaisia
1 dl vettä
1.5 dl sokeria
75 g voita
2 kananmunaa

Valmistusohje

  • Noin 5 dl valmista tahnaa.

1. Nypi tai saksi karviaiset puhtaiksi.
Keitä karviaisia vedessä 5-10
minuuttia, kunnes ne pehmenevät.
Soseuta sauvasekoittimella.

2. Lisää sokeri ja voi kattilaan.
Anna seoksen kuumentua,
kunnes voi on täysin sulanut.

3. Nosta kattila syrjään ja vispaa
kanamunat joukkoon yksitellen.
Nosta kattila takaisin levylle ja
anna seoksen kiehua kohtalaisella
lämmöllä noin 20 minuuttia koko
ajan sekoittaen kunnes seos
paksuuntuu.

4. Purkita kuuma tahna puhtaisiin,
kuumennettuihin purkkeihin ja
sulje kannet heti. Anna purkkien
jäähtyä ja säilö kylmässä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Karviaiscurd

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X