Karviaiscurd
Karviaiscurd eli karviaistahna sopii paahtoleivän päälle tai kakkujen, kääretorttujen ja pikkuleipien täytteeksi. Karviaisen sopivan pirtsakka maku tekee tästä tahnasta herkun.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Karviaiscurd
- 500 g vihreitä karviaisia
- 1 dl vettä
- 1 ½ dl sokeria
- 75 g voita
- 2 kpl kananmunaa
Valmistusohje
Karviaiscurd tehdään näin:
Karviaiscurd eli karviaistahna on marjaisa versio tutusta brittiklassikosta, sitruunatahnasta eli lemon curdista. Tällä ohjeella saat noin viisi desilitraa valmista karviaiscurdia. Koska curd sisältää kananmunaa, se säilyy kylmässä vain muutaman viikon.
1. Nypi tai saksi karviaiset puhtaiksi. Keitä karviaisia vedessä 5-10 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Soseuta sauvasekoittimella.
2. Lisää sokeri ja voi kattilaan. Anna seoksen kuumentua, kunnes voi on täysin sulanut.
3. Nosta kattila syrjään ja vispaa kanamunat joukkoon yksitellen. Nosta kattila takaisin levylle ja anna seoksen kiehua kohtalaisella lämmöllä noin 20 minuuttia koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu.
4. Purkita kuuma tahna puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje kannet heti. Anna purkkien jäähtyä ja säilö kylmässä.
Kaipaatko lisää karviaisreseptejä? Kokeile vaikkapa karviais-limoncellomarmeladia tai karviaishyytelöä.
Katso myös Anna.fi/ruoka: Karviaispaistos
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karviaiscurd