Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vadelmainen torttu

Vadelmainen torttu täytetään kermaisella jogurtti-vadelmamoussella,, koristellaan marjoilla ja kuorrutetaan kiilteellä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Vadelmainen torttu

  • 3 kananmunaa
  • 1 1/3 dl sokeria
  • ¾ tl leivinjauhetta
  • 2 dl pähkinöitä
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja

täyte ja koriste:

  • 800 g vadelmia
  • 5-10 pensasmustikka
  • 5 karhunvatukkaa
  • 4 dl jogurttia
  • 8 liivatelehteä
  • 1 dl sokeria
  • 4 dl kuohukermaa
  • ½-1 sitruunan mehu

Valmistusohje

Vadelmainen torttu leivotaan helposti näin:Vadelmainen torttu

  1. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää kuivat aineet keskenään sekoitettuina. Paista tasapohjaisessa, mieluiten irtopohjaisessa vuoassa 175 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Halkaise jäähtynyt kakkulevy, vuoraa kakkuvuoka pyöreällä voipaperilla ja nosta pohjalevy vuokaan.
  2. Valitse vadelmista puolet koristeeksi ja laita ne takaisin pakastimeen. Sekoita loput vadelmista jogurtin kanssa. Mausta sokerilla. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja liuota kiehuvan kuumaan vesi- tai mehutilkkaan. Mausta sitruunamehulla ja lisää vadelmatäytteeseen. Kun seos alkaa jäähtyä, vaahdota kerma ja sekoita joukkoon. Levitä seos kakkupohjalle ja nosta toinen levy päälle. Tässä vaiheessa voit pakastaa kakun.
  3. Korista vadelmainen torttu jäisillä marjoilla, esimerkiksi pelkästään vadelmilla tai vadelmilla, mustikoilla ja karhunvatukoilla. Valele jäisille marjoille liivateseosta (3 liivatetta + 2-3 dl punaista mehua). Se jähmettyy heti.

Vinkki: Liivate on mainettaan helpompi käyttää – listasimme parhaat niksit liivatteen käyttöön

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy manteli-vadelmatäytekakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vadelmainen torttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.