Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vadelmajuustokakku

Vadelmajuustokakku marmoroidaan pinnalta juhlavaksi ja koristellaan tuoreilla vadelmilla tai muilla marjoilla. Vadelmajuustokakun valmistusaikaan kannattaa vielä lisätä jäähdytys ennen tarjoilua.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Vadelmajuustokakku, pohja

  • 200 g digestivekeksejä
  • 75 g voita
  • 1 ½ rkl sokeria
  • 1 dl vadelmia

Vadelmajuustokakku, täyte

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kermaa
  • 4 kananmunaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 ¼ dl sokeria

Vadelmajuustokakku, marmoripinta

  • 2 dl vadelmia
  • 2 rkl sokeria

Vadelmajuustokakku, koristelu

  • tuoreita vadelmia
  • syötäviä kukkia
  • valkosuklaa-lakukarkkeja

Valmistusohje

Vadelmajuustokakku leivotaan helposti näin:

1. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon sulanut voi ja sokeri. Paina keksimuru irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle (24 cm). Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä. Levitä pohjalle vadelmat.

2. Vatkaa tuorejuusto käsivatkaimella pehmeäksi. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma, munat, sitruunamehu ja sokerit. Sekoita tasaiseksi.

3. Marmoroi vadelmajuustokakku. Laita kattilaan vadelmat ja sokeri. Anna vadelmien kiehua noin 5 minuuttia niin, että ne rikkoutuvat ja sokeri sulaa. Siivilöi ja painele vadelmia niin, että saat kaiken liemen talteen.

4. Kaada tuorejuustotäyte pohjan päälle. Lusikoi vadelmasosetta sinne tänne kakun pintaa, vedä esimerkiksi veitsellä tai grillitikulla pyöreitä marmorikuvioita.

5. Paista vadelmajuustokakku 175 asteessa 50–60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä jääkaappikylmäksi.

6. Koristele vadelmajuustokakku tuoreilla vadelmilla, syötävillä kukilla ja karkeilla.

Vinkki: Tutustu myös muihin Kotilieden juustokakkuhin, katso 10 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti!

Lue myös Anna.fi: Näin leivotaan, aito  amerikkalainen juustokakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vadelmajuustokakku

Z

hyvä resepti, kakku oli tykätty! tein gluteenittomana ja laktoosittomana (kekseinä gton digestive). vadelmamarmorointi on turha, jos päälle laittaa joka tapauksessa marjoja. paistoa kannattaa seurata ja laittaa folio tai leivinpaperi suojaksi jos meinaa tummua liikaa.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.