
Vadelmajuustokakku
Vadelmajuustokakku marmoroidaan pinnalta juhlavaksi ja koristellaan tuoreilla vadelmilla tai muilla marjoilla. Vadelmajuustokakun valmistusaikaan kannattaa vielä lisätä jäähdytys ennen tarjoilua.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Vadelmajuustokakku, pohja
- 200 g digestivekeksejä
- 75 g voita
- 1 ½ rkl sokeria
- 1 dl vadelmia
Vadelmajuustokakku, täyte
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl kermaa
- 4 kananmunaa
- 2 tl sitruunamehua
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 ¼ dl sokeria
Vadelmajuustokakku, marmoripinta
- 2 dl vadelmia
- 2 rkl sokeria
Vadelmajuustokakku, koristelu
- tuoreita vadelmia
- syötäviä kukkia
- valkosuklaa-lakukarkkeja
Valmistusohje
Vadelmajuustokakku leivotaan helposti näin:
1. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon sulanut voi ja sokeri. Paina keksimuru irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle (24 cm). Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä. Levitä pohjalle vadelmat.
2. Vatkaa tuorejuusto käsivatkaimella pehmeäksi. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma, munat, sitruunamehu ja sokerit. Sekoita tasaiseksi.
3. Tee kakulle marmoripinta. Laita kattilaan vadelmat ja sokeri. Anna vadelmien kiehua noin 5 minuuttia niin, että ne rikkoutuvat ja sokeri sulaa. Siivilöi ja painele vadelmia niin, että saat kaiken liemen talteen.
4. Kaada tuorejuustotäyte pohjan päälle. Lusikoi vadelmasosetta sinne tänne kakun pintaa, vedä esimerkiksi veitsellä tai grillitikulla pyöreitä marmorikuvioita.
5. Paista vadelmajuustokakku 175 asteessa 50–60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä jääkaappikylmäksi.
6. Koristele vadelmajuustokakku tuoreilla vadelmilla, syötävillä kukilla ja karkeilla.
Katso myös: 10 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti!
Lisää reseptejä:
Aprikoosijuustokakku Suklainen juustokakku Ruoka.fi: Amerikkalainen juustokakku
- joulun jälkiruoat
- juustokakut
- kakut
- kevään juhlat
- pääsiäisleivonnaiset
- paras pääsiäinen
- rippijuhlat
- unelmien joulu
- vadelma
- valmistujaiset
- ylioppilasjuhlat
- Äitienpäivä
- Joulu
- Juhlat
- Kotimaiset marjat
- Lakkiaiset ja valmistujaiset
- Pääsiäinen
- Juusto
- Marjat
- Juustokakut
- Makeat leivonnaiset
- Suomalainen ruoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vadelmajuustokakku
hyvä resepti, kakku oli tykätty! tein gluteenittomana ja laktoosittomana (kekseinä gton digestive). vadelmamarmorointi on turha, jos päälle laittaa joka tapauksessa marjoja. paistoa kannattaa seurata ja laittaa folio tai leivinpaperi suojaksi jos meinaa tummua liikaa.