Reseptit

Vaniljavanukas

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 3 kpl liivatelehtiä
  • 3 dl kermaa
  • 1 kpl vaniljatanko
  • 1.5 dl tomusokeria
  • 2 kpl kananmunan keltuaista
  • 200 g bulgarianjogurttia

Lisäksi:

  • tuoreita marjoja
  • hunajaa

Valmistusohje

Vaniljavanukas

 

  1. Nosta liivatteet kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Mittaa kattilaan kerma ja raaputa joukkoon halkaistun vaniljatangon siemenet. Anna seoksen kiehahtaa. Poista vaniljatangot, huuhtele ne ja anna kuivua uudelleen käyttöä varten.
  2. Kaada kuuma kerma vesihauteessa olevaan astiaan ja sekoita joukkoon tomusokeri sekä keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Vatkaa seosta, kunnes keltuaiset kypsyvät ja seos hieman sakenee.
  3. Purista lionneista liivatteista neste ja sulata ne keltuais-kermaseokseen. Anna hetken aikaa jäähtyä ja sekoita joukkoon jogurtti.
  4. Kaada seos sopiviin annosvuokiin ja hyydytä jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan tai yön yli. Kumoa vanukkaat lautasille ja tarjoile tuoreiden marjojen tai hedelmien ja hunajan kera.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vaniljavanukas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.