Vaniljavanukas
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 3 kpl liivatelehtiä
- 3 dl kermaa
- 1 kpl vaniljatanko
- 1.5 dl tomusokeria
- 2 kpl kananmunan keltuaista
- 200 g bulgarianjogurttia
Lisäksi:
- tuoreita marjoja
- hunajaa
Valmistusohje
- Nosta liivatteet kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Mittaa kattilaan kerma ja raaputa joukkoon halkaistun vaniljatangon siemenet. Anna seoksen kiehahtaa. Poista vaniljatangot, huuhtele ne ja anna kuivua uudelleen käyttöä varten.
- Kaada kuuma kerma vesihauteessa olevaan astiaan ja sekoita joukkoon tomusokeri sekä keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Vatkaa seosta, kunnes keltuaiset kypsyvät ja seos hieman sakenee.
- Purista lionneista liivatteista neste ja sulata ne keltuais-kermaseokseen. Anna hetken aikaa jäähtyä ja sekoita joukkoon jogurtti.
- Kaada seos sopiviin annosvuokiin ja hyydytä jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan tai yön yli. Kumoa vanukkaat lautasille ja tarjoile tuoreiden marjojen tai hedelmien ja hunajan kera.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vaniljavanukas