Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaaniset munkit

Vegaaniset munkit maistuvat kaikille, sillä ne leivotaan ilman munia ja maitoa. Munkit ovat parhaita juuri paistettuina. Kieritä lämmin tuore munkki sokerissa ja nauti siman kanssa!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Vegaaniset munkit, taikina

  • 2 ½ dl vegaanista kasvisjuomaa esim. kaura-, kookos- tai pähkinäjuomaa
  • 25 g tuorehiivaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • 6–7 dl vehnäjauhoja
  • 50 g sulatettua vegaanista margariinia tai rypsiöljyä

Vegaaniset munkit, uppopaistaminen

  • 1 l rypsiöljyä tai kookosrasvaa

Vegaaniset munkit, kuorrutus

  • 2 dl sokeria

Valmistusohje

 Vegaaniset munkit tehdään helposti näin:

  1. Kuumenna kaksi ja puoli desilitraa vegaanista maitojuomaa kädenlämpöiseksi.  Kaada neste suureen sekoituskulhoon ja murusta 25 grammaa nesteeseen. Lisää puoli desilitraa sokeria, yksi teelusikallinen vaniljasokeria ja kaksi teelusikallista kardemumma. Sekoita kunnes hiiva on liuennut nesteeseen. Lisää puoli teelusikallista suolaa.
  2. Alusta kuusi-seitsemän desilitraa vehnäjauhoja taikinan joukkoon pikkuhiljaa ja lisää lopuksi sulatettua margariinia 50 grammaa.  Vaivaa taikina kimmoisaksi käsin tai yleiskoneella. Taikina on valmis, kun se irtoilee kulhon reunoista. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla.
  3. Kumoa taikina pöydälle ja vaivaa taikinaa hetki pöydällä. Muotoile se pötköksi ja jaa taikina noin 20 palaan. Pyörittele palat palloiksi. Laita pallot leivinpaperin päälle ja anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 30 minuuttia.
  4. Paina kohonneihin munkkeihin sormella reikä ja suurenna reikää pyörittämällä munkkia sormen ympärillä varovasti.
  5. Kuumenna litra rypsiöljyä paksupohjaisessa kattilassa ensin 190-asteiseksi. Öljy jäähtyy nopeasti kun lisäät munkit, joten kuumenna öljy kunnolla kuumaksi. Pidä öljyn lämpötila 180 asteessa niin munkit paistuvat kauniin ruskeiksi ja kypsyvät sisältä tasaisesti.
  6. Laske kaksi munkkia kerrallaan kuumaan öljyyn kypsymään. Käännä munkit kun alapuoli on ruskistunut kauniiksi ja paista vielä toiselta puolelta.
  7. Nosta vegaaniset munkit reikäkauhalla leivinpaperin päälle valumaan. Pyörittele munkit sokerissa kun ne ovat vielä lämpimiä, jotta sokeri tarttuu kiinni.

Lue myös: Vegaaninen rahkapulla

Lue myös Anna.fi: Vegaaninen banaanikakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaniset munkit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.