Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaaninen rahkapulla

Vegaaninen rahkapulla on raikas herkkuleivonnainen, joka tehdään kokonaan ilman maitoa ja munia. Pullataikina onnistuu mainiosti ilman munia ja maidon voi vaihtaa kasvijuomaan. Täytteen maitorahkan sijaan pullan koloihin lusikoidaan soijajogurttia. Ihanan raikkaat ja pehmeät pullat maistuvat ihan kaikille!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
40  annosta

Ainekset

Vegaaninen rahkapulla, taikina

  • 50 g tuorehiivaa
  • 5 dl soijamaitoa tai muuta kasvismaitojuomaa
  • 1 rkl jauhettua kardemummaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 13 dl vehnäjauhoja
  • 150 g vegaanista margariinia

Vegaaninen rahkapulla, täyte

  • 2 ½ dl soijajogurttia tai -rahkaa (esim. greek style)
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ dl sokeria

Vegaaninen rahkapulla, voitelu

  • 2 rkl siirappia
  • 2 rkl vettä

Vegaaninen rahkapulla, pinnalle

  • 1 sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

Vegaaninen rahkapulla leivotaan helposti näin:

  1. Kuumenna puoli litraa nestettä kädenlämpöiseksi.
  2. Sekoita 50 grammaa hiivaa nesteen joukkoon. Lisää yksi ruokalusikallinen kardemummaa ja puolitoista desilitraa sokeria lämpimään nesteeseen.
  3. Sekoita teelusikallinen suolaa 13 desilitraan vehnäjauhoja.
  4. Alusta jauhot hiiva-nesteeseen vähitellen. Lisää pehmeä margariini jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikinaa saa jäädä pehmeäksi. Alusta taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
  5. Jätä kulho sivuun, vedottomaan paikkaan kohoamaan keittiöliinalla peitettynä 30 minuutiksi tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
  6. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja työstä taikinaa vielä hetki. Leivo taikinasta pikkupullia. Nosta pullat leivinpaperin päälle uunipellille. Kohta liinan alla vielä 30 minuuttia.
  7. Paina lasilla kuoppa pullaan.
  8. Sekoita kahteen ja puoleen desilitraan soijajogurttia 2 teelusikallista vaniljasokeria ja puoli desilitraa sokeria. Lusikoi täytettä pullien kuoppiin.
  9. Voitele pullien reunat vesi-siirappiseoksella.
  10. Paista vegaaninen rahkapulla 225-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.
  11. Raasta lopuksi pullien päälle halutessasi sitruunankuorta.

Lue myös: Perinteinen rahkapulla

Lue myös Anna.fi: Rahka-ananaspiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaninen rahkapulla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.