Vegaaninen rahkapulla
Vegaaninen rahkapulla on raikas herkkuleivonnainen, joka tehdään kokonaan ilman maitoa ja munia. Pullataikina onnistuu mainiosti ilman munia ja maidon voi vaihtaa kasvijuomaan. Täytteen maitorahkan sijaan pullan koloihin lusikoidaan soijajogurttia. Ihanan raikkaat ja pehmeät pullat maistuvat ihan kaikille!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 40 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Vegaaninen rahkapulla, taikina
- 50 g tuorehiivaa
- 5 dl soijamaitoa tai muuta kasvismaitojuomaa
- 1 rkl jauhettua kardemummaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 13 dl vehnäjauhoja
- 150 g vegaanista margariinia
Vegaaninen rahkapulla, täyte
- 2 ½ dl soijajogurttia tai -rahkaa (esim. greek style)
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 ½ dl sokeria
Vegaaninen rahkapulla, voitelu
- 2 rkl siirappia
- 2 rkl vettä
Vegaaninen rahkapulla, pinnalle
- 1 sitruunan raastettu kuori
Valmistusohje
Vegaaninen rahkapulla leivotaan helposti näin:
- Kuumenna puoli litraa nestettä kädenlämpöiseksi.
- Sekoita 50 grammaa hiivaa nesteen joukkoon. Lisää yksi ruokalusikallinen kardemummaa ja puolitoista desilitraa sokeria lämpimään nesteeseen.
- Sekoita teelusikallinen suolaa 13 desilitraan vehnäjauhoja.
- Alusta jauhot hiiva-nesteeseen vähitellen. Lisää pehmeä margariini jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikinaa saa jäädä pehmeäksi. Alusta taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
- Jätä kulho sivuun, vedottomaan paikkaan kohoamaan keittiöliinalla peitettynä 30 minuutiksi tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
- Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja työstä taikinaa vielä hetki. Leivo taikinasta pikkupullia. Nosta pullat leivinpaperin päälle uunipellille. Kohta liinan alla vielä 30 minuuttia.
- Paina lasilla kuoppa pullaan.
- Sekoita kahteen ja puoleen desilitraan soijajogurttia 2 teelusikallista vaniljasokeria ja puoli desilitraa sokeria. Lusikoi täytettä pullien kuoppiin.
- Voitele pullien reunat vesi-siirappiseoksella.
- Paista vegaaninen rahkapulla 225-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.
- Raasta lopuksi pullien päälle halutessasi sitruunankuorta.
Lue myös: Perinteinen rahkapulla
Lue myös Anna.fi: Rahka-ananaspiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vegaaninen rahkapulla