Reseptit
30-60 min
10
Kiitos

Vihreät ja vegaaniset pikapizzat

Vihreät ja vegaaniset pikapizzat kootaan rieskan päälle, joten ne on helppoja valmistettavia. Itse tehty pestokastike, vegaaninen juustokastike sekä seitankebab takaavat makuilotulituksen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pesto:

1 ruukku basilikaa
kourallinen villirucolaa
1 dl auringonkukansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl ravintohiivahiutaleita
1/2 sitruunan mehu
1/2 dl oliiviöljyä
suolaa maun mukaan

Juustokastike:

150 g vegaanista sulavaa juustoraastetta
2 dl kaurakermaa
2 rkl ravintohiivahiutaleita
mustapippuria myllystä
Mainos

Lisäksi:

1/2 kesäkurpitsa
2 tl öljyä
10 paksua pientä rieskaa
200 g seitankebabia (esim. Vöner)
kourallinen villirucolaa

Valmistusohje

1. Valmista pesto sekoittamalla yksi ruukku basilikaa, kourallinen villirucolaa, yksi desilitra auringonkukansiemeniä, yksi valkosipulinkynsi, yksi ruokalusikallinen ravintohiivahiutaleita, puolikkaan sitruunan mehu sekä puoli desilitraa oliiviöljyä yhteen sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa öljyä, jotta peston koostumuksesta tulee sopivaa. Mausta maun mukaan suolalla.

2. Tee juustokastike Sekoita yhteen 150 grammaa vegaanista sulavaa juustoraastetta, kaksi desilitraa kaurakermaa ja kaksi ruokalusikallista ravintohiivahiutaleita

3. Leikkaa puolikkaasta kesäkurpitsasta juustohöylällä siivuja pitkittäin. Ruskista ne kevyesti pannulla pienessä määrässä öljyä.

4. Ota kymmene paksua pientä rieskaa. Levitä leipien päälle ensin pestoa, sitten juustokastiketta sekä 200 grammaa Vöneriä ja lisää lopuksi kesäkurpitsaviipaleet. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Lisää päälle lopuksi rucolaa.

Ohje: Elina Innanen: Chocochilin arkiruokaa – 30 minuutin vegaanireseptit (Kosmos)

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/19.

Katso myös: 3 x perjantaipizza pikana

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vihreät ja vegaaniset pikapizzat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X