Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vihreät ja vegaaniset pikapizzat

Liian kiire tehdä iltapalaa? Tämä pizza kootaan rieskan päälle, joten se on helppo ja nopea valmistettava.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Pesto:

  • 1 ruukku basilikaa
  • kourallinen villirucolaa
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl ravintohiivahiutaleita
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ dl oliiviöljyä
  • suolaa maun mukaan

Juustokastike:

  • 150 g vegaanista sulavaa juustoraastetta
  • 2 dl kaurakermaa
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
  • mustapippuria myllystä

Lisäksi:

  • ½ kesäkurpitsa
  • 2 tl öljyä
  • 10 paksua pientä rieskaa
  • 200 g seitankebabia (esim. Vöner)
  • kourallinen villirucolaa

Valmistusohje

1. Valmista pesto sekoittamalla yksi ruukku basilikaa, kourallinen villirucolaa, yksi desilitra auringonkukansiemeniä, yksi valkosipulinkynsi, yksi ruokalusikallinen ravintohiivahiutaleita, puolikkaan sitruunan mehu sekä puoli desilitraa oliiviöljyä yhteen sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa öljyä, jotta peston koostumuksesta tulee sopivaa. Mausta maun mukaan suolalla.

2. Tee juustokastike. Sekoita yhteen 150 grammaa vegaanista sulavaa juustoraastetta, kaksi desilitraa kaurakermaa ja kaksi ruokalusikallista ravintohiivahiutaleita.

3. Leikkaa puolikkaasta kesäkurpitsasta juustohöylällä siivuja pitkittäin. Ruskista ne kevyesti pannulla pienessä määrässä öljyä.

4. Ota kymmenen paksua pientä rieskaa. Levitä leipien päälle ensin pestoa, sitten juustokastiketta sekä 200 grammaa Vöneriä ja lisää lopuksi kesäkurpitsaviipaleet. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Lisää päälle lopuksi rucolaa.

Ohje: Elina Innanen: Chocochilin arkiruokaa – 30 minuutin vegaanireseptit (Kosmos)

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/19.

Katso myös: 3 x perjantaipizza pikana


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vihreät ja vegaaniset pikapizzat

vekaani

Ohje ja kuva eivät vastaa toisiaan. kesäkurpitsassa on grilliraidat? Onjo juusto”kastike” tarkoitus tehdä kastikkeeksi vai onko tässä vain raastetta, jonka seassa on kermaa ja ravitohiivahiutaleita? huono ja epäselvä ohje.

Kotiliesi

Hei, kiitos palautteestasi. Kesäkurpitsa on ollut niin sanotussa parilassa, eli pannussa, joka tekee grilliraidat paistamisen yhteydessä. Toki ne voi myös halutessaan grillata. Kastike tosiaan tehdään kaurakermasta, vegaanisesta juustoraasteesta ja ravintohiivahiutaleista sekoittamalla ne yhteen, se on kylmä kastike, joka lämpiää vasta uunissa. Kun olet koonnut leipien päälle täytteet, leivät nostetaan vielä uuniin hetkeksi ja rucola lisätään lopuksi päälle. Toivottavasti tämä selvensi asiaa. Herkullisia kokkailuhetkiä!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.