Reseptit

Viinurin kuha

Ainekset

  • 1.5 kg kuhaa
  • suolaa
  • valkopippuria

Kalaliemi:

  • 1 l vettä
  • kuhan pää, nahka ja ruodot
  • 1 kpl sipuli
  • kokonaisia valkopippureita
  • 2 kpl laakerinlehteä
  • timjamia

kastike:

  • purjon valkea osa
  • 3 dl kalalientä
  • 2 dl valkoherukka- tai valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 50 g voita
  • suolaa
  • valkopippuria
  • persiljaa
  • basilikaa
  • (1 rkl ohrakasta)

lisäke:

  • 100 g porkkanoita
  • 100 g palsternakkaa
  • purjon vihreä osa
  • suolaa
  • timjamia
  • basilikaa
  • persiljaa

Valmistusohje

Viinurin kuha
  1. Perkaa kala fileiksi. Keitä päästä, nahasta ja ruodoista sipulin jamausteiden kanssa liemi. Keittoaika noin 30 minuuttia. Siivilöi liemi.
  2. Suikaloi juurekset ja purjo. Kuumennavoi kattilassa. Kuullota porkkana- ja palsternakkasuikaleet voissa. Lisää peruna- ja purjosuikaleet sekä kalaliemi ja kypsennä viitisen minuuttia. Mausta yrteillä.
  3. Mausta kalafileet suolalla ja valkopippurilla, isot fileet voi puolittaa. Taita fileet ja kiinnitä hammastikulla.
  4. Aseta kalat laakeaan kasariin. Kaada kuuma kalaliemi päälle ja hauduta kypsäksi, kymmenisen minuuttia.
  5. Valmista kastike. Kuumenna voi ja kuullota silputtu purjo voissa. Kaada joukkoon kalaliemi ja viini. Keitä lientä kokoon voimakkaasti keittäen kunnes lientä on jäljellä puolet alkuperäisestä määrästä. Lisää kerma ja jatka keittämistä noin kymmenen minuutin ajan. Sekoita joukkoon voi ja mausta.
  6. Aseta kalapala ja lisäkkeet lautaselle. Kaada päälle kastiketta ja korista annos yrteillä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Viinurin kuha

Sinun täytyy kommentoidaksesi.