alkupalaleivät

Kesäinen menu italialaisittain

Nyt on aika nauttia lempeistä kesäilloista yhdessä. Kutsu ystävät koolle ja kata pöytään mutkaton kesämenu, joka tuo mieleen Italian auringon.

Rennon kesäillallisen tervetuliaisjuomaksi sopii raikas kesädrinkki, joka sekoitetaan ginistä sekä lemonadesta ja maustetaan limetillä ja mintun- tai sitruunamelissanlehdillä.

Alkujuomien kera tarjoillaan italialaistyylisiä alkupalaleipiä: vuohenjuustobruschettoja ja lohicrostineja. Pienet herkkuleivät tehdään patonkiviipaleista, jotka paahdetaan rapeiksi uunissa ja päällystetään erilaisilla täytteillä.

gremolatabroileri

Gremolatabroileri on helppo pääruoka, joka kypsyy uunissa kätevästi sillä aikaa, kun illan isäntäväki vaihtaa kuulumisia kesävieraidensa kanssa. Italian yrteille tuoksuva, mantelisella gremolatakuorrutuksella viimeistelty broileri saa makua ja väriä paahdetuista tomaateista.

Broilerin lisukkeena tarjotaan värikästä perunasalaattia, johon sekoitetaan runsaasti Välimeren herkkuja, kuten oliiveja, pestoa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja marinoituja artisokkia. Perunasalaatin voi tehdä maustumaan hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista. Perunasalaattia kannattaa valmistaa kerralla reilusti, sillä se maistuu myös hiukopalana, jos kesäilta venähtää pikkutunneille.

vadelmatiramisu

Tuoreilla vadelmilla ja valkosuklaalla täydennetty tiramisu on täydellinen jälkiruoka italialaisvaikutteiselle kesäaterialle. Jos aikaa hiukan työlään tiramisun tekemiseen ei ole, sopii jälkiruoaksi yhtä hyvin toinen italialainen jälkiruokaklassikko: lempeän kermainen pannacotta, joka viimeistellään keolla tuoreita herukoita tai muita marjoja.

Lisää ruokaideoita kesäiltoihin:
Raikkaat hellejuomat
Grillivartaat syödään sormin
Grillataan hampurilaisia ja muuta hyvää
Suolainen piirakka sopii lounaaksi ja iltapalaksi
Ruoka.fi: Kesäleipurin herkut

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kesäinen menu italialaisittain

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X