Ruoka

Koristele juhlajuomat trendikkäillä kukkajääpaloilla – näin onnistut!

Viileimmät boolit ja drinkit saavat näyttävän lisän kukkajääpaloista. Tee jääpaloja isompi satsi kerralla, niin voit tiputella niitä koristeiksi juomiin pitkin kesää.

Kukkajääpalat ovat ihana koriste kesäisiin drinkkeihin tai vaikka ihan vaan vesilasiin. Värikkäät kukat tuovat juomaan kuin juomaan juhlan tuntua.

Kukkajääpaloihin sopivat vain syötävät kukat. Esimerkiksi kukkakauppojen kukat eivät sovellut syötäviksi, elleivät ne ole luomulaatuisia. Joissain kukkakaupoissa myydään luomulaatuisia orvokkeja, kääpiösamettikukkia ja ruusupelargoneja. Lisäksi joidenkin ruokakauppojen heviosaltolla myydään syötäviä kukkia.

Kukkajääpaloihin voi käyttää myös villiyrttejä ja luonnonkukkia, jotka soveltuvat syötäväksi. Kerää luonnosta yrttejä ja kukkia, joiden lajeista olet täysin varma. Jokaisen lajin kohdalla tarkista aina ennen elintarvikekäyttöä, että kukka tai yrtti on varmasti syömiseksi kelpaava.

Katso videolta, miten kukkajääpalat tehdään:

Lue myös Anna.fi: Kesädrinkki virkistää – raikkaat ja kuplivat juomat seitsemällä tyylillä

Kesädrinkkiin sopii kukilla koristellut jääpalat.
Kuvan kukkajääpaloissa on käytetty luomukasvatettua verbenaa, kääpiösamettikukkia, orvokkia ja pelargonia. © Niclas Mäkelä

Kukkajääpalat ihastuttavat kesädrinkeissä – ohjeet

Voit tehdä kukkajääpalat mihin tahansa jääpalamuottiin. Silikonisella pallomuotilla saat jääpaloista kauniit kuulat. Myös isot neliskanttiset isokokoiset muotit ovat nyt muodikkaita.

Syötäviä kukkia voi laittaa jääpalojen sisään.
1. Kerää puutarhasta tai pihalta syömiseen soveltuvia yrttejä ja kukkia. Huuhtele kukat ja nosta ne talouspaperin päälle kuivumaan. Varmista, ettei niissä ole sisällä hyönteisiä. Etenkin kellomaiset villiyrttikukat kuten kissankello, saattaa sisältää ampiaisen tai mehiläisiä, joten varmista ettei kellon sisällä ole yllätystä. Upota kukat tai yrtit jääpalamuottien koloihin. © Pekka Holmström
Kukkajääpalat
2. Kaada päälle kylmää vettä. Jos haluat kirkkaat jääpalat, keitä vesi ensin ja kaada se jäähtymisen jälkeen muotteihin. © Pekka Holmström
Jääpalamuotti.
3. Nosta jääpalamuotti pakastimeen yöksi. Jäätyneet jääpalat ovat valmiita käytettäviksi! © Pekka Holmström
Kukkajääpalat
Käytä jääpalat heti, sillä ne sulavat nopeasti. © Pekka Holmström

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/24 Toukola-liitteessä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Koristele juhlajuomat trendikkäillä kukkajääpaloilla – näin onnistut!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.