Nyhtöpossu kypsennetään lempeässä lämmössä

Nyhtöpossu eli pulled pork on suussa sulava suosikkiruoka, jonka valmistaminen on yllättävän helppoa.

nyhtöpossu

Nyhtöpossu syntyy porsaan niskasta eli kasslerista, joka maustetaan ja työnnetään uuniin useammaksi tunniksi. Uunissa possu kypsyy omia aikojaan ihanan ylikypsäksi, helposti hajoavaksi herkuksi, joka revitään haarukalla rihmoiksi. Nyhtöpossun voi tarjota lämpimänä tai kylmänä vaikka kaalisalaatin kera tai leivän täytteenä.

Ylikypsä possunniska valmistetaan samaan tapaan kuin nyhtöpossu, mutta kypsää possua ei riivitä rihmoiksi, vaan possunniskasta leikataan siivuja.

nyhtöbroileri

Nyhtöbroileri on possua kevyempi herkku. Sekin saa kypsyä lempeässä lämmössä useamman tunnin. Nyhtöbroileri maistuu salaatin, riisin tai leivän kera.

Ylikypsää naudanpaistia kypsennetään viitisen tuntia, minkä jälkeen paistin pitäisi hajota helposti. Haarukoilla rihmoiksi riivitty paisti saa vielä levätä aasialaisessa mausteliemessä yön yli, minkä jälkeen ylikypsä herkku on valmis tarjottavaksi vaikka salaatin kera.

Lisää ruokaideoita kiireettömälle kokille:
Slow food hautuu hitaasti
Porsaanniskaa pöytään
Lihakeitto saa porista pitkään
Himahella: Sikamaisen hyvä nyhtöpossu
Ruoka.fi: Pulled pork BBQ Burger

Kuvat: Pauliina Salonen ja Sampo Korhonen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nyhtöpossu kypsennetään lempeässä lämmössä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X