Ruoka

Tässä on marketin paras mansikkahillo! Testasimme 6 hilloa – voittaja on niin herkullinen, että sitä lusikoi suuhun sellaisenaan

Mikä on paras mansikkahillo? Valikoimme kaupan hillohyllyn maukkaan näköisistä purkeista makutestiin kuusi eri hilloa. Katso myös, mikä hillo on paras kakun väliin tai jäätelön kera!

Laskiaispullakausi alkamassa, etkä tiedä mikä olisi paras hillo pullan väliin? Ei hätää, me testasimme Kotilieden toimituksessa kuuden eri valmistajan mansikkahillot.

Äkkiseltään voisi kuvitella, ettei mansikkahillojen välillä ole juuri eroa. Saimme kuitenkin huomata, että hilloista löytyi eroavaisuuksia niin koostumuksen, värin, maun kuin tuoksunkin osalta. Kiinnitimme testatessamme huomiota, mihin käyttötarkoitukseen kukin hillo soveltuisi parhaiten.

Toimitus valitsi yksimielisesti suosikikseen herkullisen mansikkahillon, jonka purkille löytää vielä tyhjänäkin käyttöä sen hurmaavan ulkokuoren vuoksi.

Lue myös: Hillon perusohje ja Kotilieden parhaat hilloreseptit – näillä vinkeillä onnistut

Katso videolta, mikä mansikkahillo voitti testin:

Paras mansikkahillo on kuin mummon tekemä

1. Bonne Maman mansikkahillo 4,79 e / 370 g

© K-ryhmä

Ensivaikutelma: Bonne Maman purkki on ylivoimaisesti kaunein. Koostumukseltaan marmeladimaisen lohkeava hillo on väriltään tummempi kuin testin muut ehdokkaat. Kokonaisuudessaan hillosta syntyy itsetehdyn oloinen vaikutelma, joka tuo luksuksen tunnetta. Söpölle purkille keksii myös käyttöä sen jälkeen, kun hillo on kaavittu loppuun.

Maku ja tuoksu: Hillon tuoksu on aavistuksen sitruunainen ja omenainen. Maultaan Bonne Maman on erinomainen: raikas ja suloisen mansikkainen eikä missään nimessä liian makea. Mansikkasattumia on hillossa harvakseltaan, mutta kohdalle osuessa ne rapsahtavat mukavasti. Hillo on niin herkullista, että sitä voisi melkein lusikoida sellaisenaan. Tämä hillo saa empimättä testivoittajan tittelin!

Milloin: Täydellinen hillo, joka löytää paikkansa mistä tahansa. Laskiaispullan väliin napakymppi!

Pisteet: 10-

2. Meritalo mansikkahillo 3,95 e / 410 g

© K-ryhmä

Ensivaikutelma: Tämä hillo on oikealla tavalla kotitekoisen oloinen – aivan kuin mummon tekemä! Hillo sisältää rikkonaisia mansikkasattumia, eikä ole lainkaan klönttinen. Ulkonäkö synnyttää mielikuvan raikkaasta mansikkahillosta.

Tuoksu ja maku: ”Ihanan mansikkainen tuoksu!”, innostuu yksi testaajista. Testiryhmä on yksimielisesti sitä mieltä, että tuoksu on hilloista parhain. Hillo yllättää testaajat makeudellaan, mutta yhtä lailla kiitosta saa mansikkasattumien raikkaus. ”Mansikat rapsahtavat mukavasti suussa”, kiittelee toinen testaaja.

Milloin: Testiryhmä tuli hillon käyttötarkoitusta miettiessä siihen tulokseen, että tämä hillo sopii aivan kaikkeen eli on niin kutsuttu jokapaikan hillo.

Pisteet: 9

3. St. Dalfour Fraises 4,15 e / 284 g

© K-ryhmä

Ensivaikutelma: St. Dalfourin hillo on harmahtavan punainen ja koostumukseen marmeladimainen. Helposti avattavan purkin hillon pinnalla klönttejä, mitkä ällöttivät osaa testaajista. Testin kalleimmassa hillossa on mansikoita jopa 51 prosenttia, mutta se ei sisällä kuitenkaan marjasattumia. Pisteet kauniista lasipurkista, jonka kehtaa nostaa pöytään.

Tuoksu ja maku: Hillon tuoksu jakoi mielipiteitä. Yksi testaajista piti tuoksua miellyttävänä, kun taas toinen kuvaili hillosta nousevan jännän sivuhajun. Kolmas oli haistavinaan tuoksussa häivähdyksen taatelia. Hillon maku kuitenkin vakuutti testaajat, koska se ei ollut niin makea. ”Makeudella ei koiteta peitellä mansikan puutetta”, kuvaili yksi testaajista.

Milloin: Marmeladimaisen koostumuksen myötä hillo sopisi hyvin yhteen juustojen kanssa. Yhtä lailla hillo toimisi mainiosti paahtoleivän päällä ja laskiaispullan välissä, sillä koostumus on jämäkkä. Ainoastaan vaniljajäätelöön testaajat eivät hilloa laittaisi, etenkään jos kaipaa jäätelöannokseltaan esteettisyyttä.

Pisteet: 8 ½

4. Saarioinen mansikkahillo 3,95 euroa / 500 g

© K-ryhmä

Ensivaikutelma: Saarioisten mansikkahillo muistuttaa ulkonäöltään kompottia. Hillo sisältää reilusti kokonaisia mansikoita, joita yksi testaajista kuvaili jänteviksi. Plussaa helposti avattavasta kannesta!

Tuoksu ja maku: Hillo ei tuoksu juuri miltään. Rakenteeltaan hyytelömäinen hillo maistuu aavistuksen teolliselta, mutta silti varsin toimivalta. Maku on mukavan mansikkainen, vaikka ei vedä marjapitoisuudessaan vertoja monille muille testin verrokeille.

Milloin: Toimii parhaiten letun ja pannukakun päällä, sillä kokonaiset marjat voivat koitua ongelmaksi laskiaispullan välissä. Todennäköisesti parhaimmillaan jäätelön kanssa nautittuna.

Pisteet: 8 ½

5. Ekström Vanhan ajan mansikkahillo 5,09 e / 410 g

© K-ryhmä

Ensivaikutelma: Ekströmin Vanhan ajan mansikkahillossa on eniten mansikoita verrattuna testin muihin hilloihin. Hillo on koostumukseltaan lohkeava ja väriltään harmahtava. ”Tätä ei ole ainakaan väriaineilla pilattu”, toteaa yksi testaajista. Osa tosin epäilee, että juuri harmahtavan värin vuoksi hillo saattaisi jäädä kaupan hyllylle.

Tuoksu ja maku: Hillon tuoksu tai maku ei herätä suurempia tunteita testaajissa. Kokonaiset mansikat saavat kuitenkin kiitosta napakasta rakenteestaan. Rusehtavan harmaasta ulkonäöstään huolimatta, hillo ilahduttaa raikkaudellaan. ”Vähän mitäänsanomaton hillo, en ostaisi kalliin hinnan takia”, kertoo eräs testaajista tuomionsa.

Milloin: Hillon neutraalius mahdollistaa sen useat käyttötarkoitukset. Sopii erinomaisesti esimerkiksi kakun väliin, jolloin hillon harmahtava väri ei näyttele esillepanossa niin isoa roolia.

Pisteet: 8

6. Pirkka mansikkahillo 2,69 euroa / 400 g

© K-ryhmä

Ensivaikutelma: Pirkan mansikkahillo on koostumukseltaan valuva ja hyytelömäinen. Kokonaisia mansikoita ei ole hillossa lainkaan. Väri on epäilyttävän kirkkaan punainen, mikä kuitenkin sai yhden testaajista ihastuneeksi.

Tuoksu ja maku: Hillossa esiintyy omituisia hyytelöklönttejä, joita osa testaajista piti luotaantyöntävinä. ”Esanssinen tuoksu ja maku. Selkeä halpishillo”, kuuluu testaajan mielipide.

Milloin: Soveltuu kakkupohjiin, koska tasainen ja juokseva koostumus imeytyy hyvin pohjaan. Laskiaispullan väliin mahdollisesti liian valuva. Makea maku ilahduttanee nuorempaa ikäpolvea eli soveltuu hyvin lasten juhliin tarjottavaksi.

Pisteet: 7-

Lue myös Anna.fi: Voitaikina, lehtitaikina vai torttutaikina? Näin valitset oikean pakastetaikinan

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tässä on marketin paras mansikkahillo! Testasimme 6 hilloa – voittaja on niin herkullinen, että sitä lusikoi suuhun sellaisenaan

Lukija497967

K-kaupoista saatavia hillojako tässä vain testattu? Lidlinkin mansikkahillo ainakin omasta ja perheen mielestä hyvää ja voittaa mennen tullen ainaki Saarioisten hillon. Muuta mansikkahilloa meillä ei hetkeen olla käytettykään.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.