Reseptit

Annikki-tädin tikkerperimarmeladi

Ainekset

  • 1 kg perattuja karviaisia
  • 1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria
  • 3 mintunoksaa, kanelitanko tai
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

Annikki-tädin tikkerperimarmeladi
  • 1,5 kg

1. Perkaa karviaiset, leikkele kannat saksilla. Huuhdo ja valuta marjat. Kaada marjat, mausteet ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia.

2. Kuori vaahto pinnalta, poista mintunoksat tai kanelitanko kattilasta. Jauha marjat soseeksi sosemyllyllä tai monitoimikoneessa. Kaada seos kattilaan ja lisää sokeri. Keitä kymmenisen minuuttia hiljalleen sekoitelleen. Kaada hillo hyvin pestyihin, kuumennettuihin tölkkeihin ja säilytä viileässä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Annikki-tädin tikkerperimarmeladi

Maija mummeli

Pirteä hillo sopii monen kanssa.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.