Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pestoa pastakastikkeena

Pesto on pastakastikkeiden klassikko. Ehkä tunnetuin pesto on Pohjois-Italian Genovasta kotoisin oleva klassinen pesto genovese eli basilikasta, oliiviöljystä, pinjansiemenistä sekä parmesaanijuustosta ja valkosipulista valmistettu vihreä yrttikastike. Aito italialainen pesto valmistetaan morttelissa murskaamalla, mutta peston ainekset voi hienontaa myös veitsellä tai ajan säästämiseksi myös tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa.

Ainekset

Pesto:

  • 5 dl basilikan- tai rucolan lehtiä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 50 g paahdettuja pinjansiemeniä, saksanpähkinää tai jauhettua mantelia
  • 50 g raastettua parmesaania
  • (50 g raastettua pecorinoa)
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Pesto tehdään näin:

  • Mittaa ainekset tehosekoittimeen tai mortteliin ja pyöräytä tahnaksi. Tarjoa pastakastikkeena.

Katso myös: Itse tehty pesto sopii joka tilanteeseen – poimi 5 nerokasta ideaa

Katso myös Anna.fi/ruoka: Helppo punajuuripesto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pestoa pastakastikkeena

Sinun täytyy kommentoidaksesi.