Reseptit

Porkkana-aprikoosimarmeladi

Ainekset

  • 1 kg porkkanoita
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 dl vettä
  • 200 g kuivattuja aprikooseja
  • 1 sitruuna
  • 3 appelsiinia
  • 2 dl fariinisokeria
  • 330 g hillo-marmeladisokeria

Valmistusohje

Porkkana-aprikoosimarmeladi

1. Kuori ja raasta porkkanat ja pala tuoretta inkivääriä. Pese sitruuna ja appelsiinit huolellisesti. Lisää hedelmien raastettu kuori porkkanaraasteen joukkoon kattilaan.

2. Lisää vesi, kuoritut ja lohkoksi leikatut hedelmät sekä fariinisokeri. Keitä hiljalleen noin tunnin ajan, kunnes porkkana on pehmeää. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vettä.

3. Soseuta seos tehosekoittajassa. Kaada sose uudelleen kattilaan. Lisää hilo-marmeladisokeri ja kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia. Jaa porkkana-aprikoosimarmeladi puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin ja sulje kansilla.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porkkana-aprikoosimarmeladi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.