Punaherukka-valkosuklaapiirakka
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 11 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 100 g voita tai margariinia
- 100 g valkosuklaata
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl mantelijauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 3 dl punaherukoita
- 1 rkl perunajauhoja
Valmistusohje
1. Sulata rasva kattilassa. Siirrä kattila syrjään. Paloittele joukkoon valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna jäähtyä.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja valkosuklaa-rasvaseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Sekoita punaherukat ja perunajauho keskenään. Valuta taikina leivinpaperilla vuorattuun, 25 x 30 cm:n uunivuokaan ja ripottele marjat pinnalle.
3. Paista 175-asteisessa uunin alaosassa 45 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ennen leikkaamista.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punaherukka-valkosuklaapiirakka