Sarvet
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 28 annosta
- Kasvis
Ainekset
perustaikina:
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 1.5 tl suolaa
- noin 1 kg vehnäjauhoja (noin 15 dl)
- 250 g sulatettua voita tai margariinia
voiteluun:
- 1 kananmuna
- raesokeria tai juustoraastetta, pizzamaustetta, unikon- tai seesaminsiemeniä
Valmistusohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää suola, jauhoja ja rasvaa. Alusta pehmeä vehnätaikina. Anna taikinan nousta vähän aikaa liinalla peitettynä.
- Jaa taikina 4-5 osaan. Pyörittele taikinapala palloksi, litistä ja kauli pyöreäksi ohueksi levyksi. Jaa levy kuuteen sektoriin. Laita jokaisen kolmion leveämpään päähän täytettä, kierrä ulkoreunasta aloittaen rullalle ja muotoile pellillä sarveksi.
- Anna hetken kohota, paista 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes sarvet ovat kypsiä.
- Makeaksi täytteeksi sopii: luumumarmeladi, omenamarmeladi, vadelma- ja muut paistonkestävät marmeladit tai raastetusta omenasta, kanelista ja sokerista sekoitettu täyte, jonka makua voi vielä juhlistaa mantelirouheella tai palasella mantelimassaa.
- Suolaiseksi täytteeksi sopii: Aura-sinihomejuusto, emmental-juusto, kinkku- tai kotlerisuikaleet ja persilja tai kylmäsavulohi ja tillijuusto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sarvet