Reseptit

Sarvet

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
28  annosta

Ainekset

perustaikina:

  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1.5 tl suolaa
  • noin 1 kg vehnäjauhoja (noin 15 dl)
  • 250 g sulatettua voita tai margariinia

voiteluun:

  • 1 kananmuna
  • raesokeria tai juustoraastetta, pizzamaustetta, unikon- tai seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Sarvet
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää suola, jauhoja ja rasvaa. Alusta pehmeä vehnätaikina. Anna taikinan nousta vähän aikaa liinalla peitettynä.
  2. Jaa taikina 4-5 osaan. Pyörittele taikinapala palloksi, litistä ja kauli pyöreäksi ohueksi levyksi. Jaa levy kuuteen sektoriin. Laita jokaisen kolmion leveämpään päähän täytettä, kierrä ulkoreunasta aloittaen rullalle ja muotoile pellillä sarveksi.
  3. Anna hetken kohota, paista 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes sarvet ovat kypsiä.
  • Makeaksi täytteeksi sopii: luumumarmeladi, omenamarmeladi, vadelma- ja muut paistonkestävät marmeladit tai raastetusta omenasta, kanelista ja sokerista sekoitettu täyte, jonka makua voi vielä juhlistaa mantelirouheella tai palasella mantelimassaa.
  • Suolaiseksi täytteeksi sopii: Aura-sinihomejuusto, emmental-juusto, kinkku- tai kotlerisuikaleet ja persilja tai kylmäsavulohi ja tillijuusto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sarvet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.