Ruoka

Suomen paras pizzeria löytyy järvimaisemista – pizzat paistetaan aidossa italialaisessa puu-uunissa

Kysyimme Kotilieden lukijoilta, mikä on Suomen paras pizzeria. Voiton vei pohjoiskarjalaisen pikkukunnan suosittu ravintola.

Maukas pizza syntyy huolella valmistetusta taikinasta ja laadukkaista täytteistä. Makuelämyksen kruunaa, kun pizzan nauttii kauniissa ympäristössä.

Kysyimme Kotilieden lukijoilta, missä sijaitsee Suomen paras pizzeria. Saimme Kotilieden Facebook-ryhmässä yli 500 vastausta parhaimmasta pizzeriasta. Valitsimme äänestystä varten 20 eniten ehdotettua ravintolaa.

Suomen parhaimman pizzerian mittelö ratkaistiin yleisöäänestyksellä. Omaa suosikkiaan äänesti 6 519 ihmistä 30.5-10.6.2024 välisenä aikana. Ykkössijan pokkasi liperiläinen Saariston Puoti 1453 äänellä.

Listasimme jutun loppuun kymmenen parhaimmaksi äänestettyä pizzeriaa.

1. Suomen paras pizzeria: Saariston Puoti, Liperi

Saariston Puodin henkilökunnan palvelualttiutta ja hyvää asennetta kiiteltiin kommenteissa. Kuvassa Saariston Puodin yrittäjä Anne ”Nonna” Suhonen ja keittiömestari Kanen ”Sandy” Mootooveeren. © Saariston Puoti

Pohjois-Karjalan Liperissä sijaitsevan Saariston Puodin pizzat paistetaan aidossa italialaisessa puu-uunissa. Pääosin kesäaikaan auki olevassa Saariston Puodissa pääsee nauttimaan maukkaiden pizzojen lisäksi erilaisista tapahtumista ja elävästä musiikista.

Kauniin järvimaiseman ympäröimä Saariston Puoti on kesäisin vilkas venesatama. Kotilieden lukijat kehuvat puu-uunissa paistettujen pohjien olevan kuin Italiassa tehtyjä ja täytteiden tarkasti valittuja ja laadukkaita. ”Artesaanipizzaa, jonka valmistustapa, täytteet ja taikina on hiottu täydellisyyteen”, ylistää yksi lukijoista.

Kehuja satelee myös gluteenittoman ruokavalion huomioimisesta ja huolellisesta valmistamisesta. ”Keliaakikkona saa maan parhaimman gluteenittoman pizzan”.

Ravintolan henkilökunta saa myös lukijoilta paljon kiitoksia ystävällisestä palvelusta. Saariston Puodissa palvellaan karjalaiseen tapaan hymyssä suin.

Lue myös: Pinsa on pizzan ja foccaccian nerokas yhdistelmä

2. Juholan Biisoniareena, Parikkala

Aortan repijä niminen pizza on yksi Juholan Biisoniareenan suosituimmista. Pizza sisältää pekonia, jauhelihaa, salamia, kananmunan ja pepperonia. © Juholan Biisoniareena

Juholan Biisoniareena on vanhaan navettaan tehty ravintola Parikkalan Uukuniemessä. Ruokatarjoilun lisäksi ravintolassa pääsee nauttimaan myös kesätapahtumista ja konserteista. Ravintola on auki kesäisin ja kesäkauden ulkopuolella viikonloppuisin.

Juholan Biisoniareenan pizzat saavat Kotilieden lukijoilta kiitos runsaista ja maukkaista täytevalikoimista. ”Vaikka paikka sijaitsee keskellä peltoja, niin väkeä on jonoksi asti syömässä”, kehaisee yksi lukijoista.

Herkullisten pizzojen lisäksi moni kertoo ihastuneensa ravintolan miljööseen ja henkilökuntaan. ”Miljöö sekä palvelu ovat suoraan taivaasta.”

Lue myös Anna.fi: Pizzatäytteet, jotka olisimme toivoneet löytävämme jo aiemmin – nämä pizzat panevat top-listasi uusiksi

3. Suomen paras pizzeria: Ravintola Nyyssis, Keuruu

Ravintola Nyyssiksen pizzataikina sai kehuja rapeudesta. © Ravintola Nyyssis

Ravintola Nyyssis sijaitsee 1700-luvun lopulla rakennetussa Liukon pirtissä, Keuruulla. Ravintolan yhteydessä toimii Camping Nyyssänniemi, joka tarjoaa erilaisia majoitusvaihtoehtoja.

Ravintolan Keurusselän läheinen sijainti saa kehuja. ”Miljöö on upea kallioineen ja järvimaisemineen.” Pizzan voikin nauttia joko sisätiloissa, terassilla tai kallioilla maisemia ihaillen.

Pizzojen ohuet pohjat, reilut ja laadukkaat täytteet sekä laaja valikoima saivat useamman lukijan ihastuneeksi.

Moni piti myös ravintolan salaisella reseptillä valmistamaa tomaattista salaatinkastiketta erityisen herkullisena. ”Pizzan reunoja voi dippailla salaatinkastikkeeseen lopuksi.”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suomen paras pizzeria löytyy järvimaisemista – pizzat paistetaan aidossa italialaisessa puu-uunissa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.