Fileetä paahdetun bataatin kanssa
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Maidoton
Ainekset
- 1 naudan sisäfilee
- ruokaöljyä
- mustapippuria (rouhittua)
bataattilohkot:
- 1-2 bataattia
- ruokaöljyä
- Pan-suolaa
kastike:
- 1 prk (2,5 dl) Poutun lihakastiketta
- 1 salottisipuli
- 1 dl punaviiniä
- nokare voita
Valmistusohje
- Kuivaa ja puhdista filee. Voitele liha öljyllä ja ripottele pippuria pintaan. Kääri liha folioon ja anna maustua kolmisen tuntia huoneenlämmössä.
- Ota filee foliosta. Ruskista pinta paistinpannussa ja laita uunin ritilän alle pelti, jossa on vettä. Käytä sisälämpömittaria. Kypsennä lihaa 175-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 65 astetta. Kääri liha taas folioon ja nosta paketti vetäytymään.
- Leikkaa bataatti sentin vahvuisiksi viipaleiksi uunipannulle leivinpaperin päälle. Öljyä viipaleet ja ripota pinnalle suolaa. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
- Kuullota hienonnettu salottisipuli voissa kasarissa. Lisää punaviini ja kiehauta. Lisää lihakastike ja kuumenna.
- Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi.Tarjoile paahdettujen bataattiviipaleiden ja salaatin kera. Tarjoa lisänä kastike.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Fileetä paahdetun bataatin kanssa