Maailman parhaat omenat
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 8-12 omenaa
- 4-5 dl vettä
- 1-1,5 dl sokeria
- ½ sitruunan mehu
Taikina:
- 100 g voita tai margariinia
- 1.5 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 50 g jauhettua mantelia
- ½ sitruunan mehu
Valmistusohje
- Kuori omenat, poista siemenkota ja lohko omenat. Keitä lohkot puolikypsiksi sokerilla ja sitruunamehulla maustetussa vedessä. Valuta lohkot.
- Laita omenalohkot uuninkestävään vuokaan. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat, jauhetut mantelit ja sitruunamehu. Levitä seos omenien päälle. Kypsennä uunissa 175-200 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä. Tarjoa kylmän vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera. Omenaherkun voi valmistaa etukäteen ja vain lämmittää ennen tarjoamista.
- Mantelien asemesta voit käyttää 0,75 dl vehnäjauhoja ja noin 0,5 dl mantelilikööriä.
- Kotiliesi 1967
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maailman parhaat omenat