Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maailman parhaat omenat

Ainekset

  • 8-12 omenaa
  • 4-5 dl vettä
  • 1-1,5 dl sokeria
  • ½ sitruunan mehu

Taikina:

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 50 g jauhettua mantelia
  • ½ sitruunan mehu

Valmistusohje

  1. Kuori omenat, poista siemenkota ja lohko omenat. Keitä lohkot puolikypsiksi sokerilla ja sitruunamehulla maustetussa vedessä. Valuta lohkot.
  2. Laita omenalohkot uuninkestävään vuokaan. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat, jauhetut mantelit ja sitruunamehu. Levitä seos omenien päälle. Kypsennä uunissa 175-200 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä. Tarjoa kylmän vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera. Omenaherkun voi valmistaa etukäteen ja vain lämmittää ennen tarjoamista.
  • Mantelien asemesta voit käyttää 0,75 dl vehnäjauhoja ja noin 0,5 dl mantelilikööriä.
  • Kotiliesi 1967

Kommentoi

Kommentoi juttua: Maailman parhaat omenat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.