Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkoviiniglögi

Jos olet vaalean glögin ystävä, on valkoviiniglögi sinun valintasi. Kuumenna omenamehua, mausteita ja valkoviiniä miedolla lämmöllä. Lisää laseihin loraus rommia ja muutama kuivattu omenarengas juuri ennen tarjoilua.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Valkoviiniglögi

  • 6 dl omenamehua
  • 2 kanelitankoa
  • 4 tähtianista
  • 4 dl puolikuivaa valkoviiniä tai omenaviiniä
  • ½ dl rommia

Kuivatut omenat

  • 4 kotimaista talviomenaa (punakuorisia)

Valmistusohje

Valkoviiniglögi tehdään helposti näin:

1. Kuivaa neljä kotimaista omenaa etukäteen valmiiksi. Viipaloi ne ohueksi esimerkiksi mandoliinilla. Kuivaa 45 asteessa noin 12 tuntia kasvikuivurilla. (esim. sienikuivurilla) tai kuivaa viipaleet 50 asteessa uunissa uunin luukku raollaan kiertoilman ollessa päällä. Mitä ohuempi omenaviipale on, sitä nopeammin se kuivuu.

2. Keitä kattilassa kuusi desilitraa omenamehua, kaksi kanelitankoa ja neljä tähtianista noin 20 minuutti pienellä teholla.

3. Lisää neljä desilitraa puolikuivaa valkoviiniä tai omenaviiniä, kuumenna nopeasti ja jätä hautumaan kannen alle noin puoleksi tunniksi ennen tarjoamista. Lisää puoli desilitraa rommia ja kuivatut omenat juuri ennen tarjoilua suoraan lasiin. Valkoviiniglögi maistuu joulutorttujen kanssa taivaalliselta.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2021.

Lue myös: Glögi lämmittää – katso parhaat glögireseptit

Lue myös Anna.fi: Ranskalainen siideriglögi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkoviiniglögi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.